marți, 15 septembrie 2015

Tragedie in care sângele de pe dușumea este șters folosind drept mop cămașa scriitorului

Mâine va fi congresul celor ce vor să ajungă în înalta societate. Străzile au fost blocate cu stabilopozi. Sub borduri şi în cuvintele paznicilor au fost puse grenade. La fiecare colţ de stradă se vând veste antiglonţ. Este o atmosferă specifică celor care scriu elegii după scenarii premeditate pentru a câştiga premii post mortem.
Am vrut să particip la acest congres, dar pe unde să ajung. Mafioţii reuşesc cel mai bine la astfel de reuniuni. Se înscriu la cuvânt abordează teme care au fost dezbătute cu mult timp în urmă de papă. Parchează democrația lângă o cocotă de la guvern și povestesc în încheiere cum apără patriotismul de insecte.
La intrare trebuie să spui o parolă care de cele mai multe ori seamănă cu un blindaj de oţel. Dacă ești de curând venit în branșă  trebuie  să garantezi că te vei sufoca dacă nu lauzi noua epocă sau  că te vei autoexila într-un trib de canibali. La intrare ţi se cere un certificat de înrudire cu hienele, altfel rişti să rămâi pe holuri.
Cei admişi înăuntru au șobolani pe umeri ca nişte epoleţi mișcători. Poartă fanioane, având pe ambele feţe desenate  haite de lupi. Înaintează spre loja capitalismului clonat. Am mai participat la un congres  ce s-a ţinut într-o portocală să nu audă nimeni ce se vorbeşte acolo. Era mare umezeală şi nu puteam să aprind, măcar o lumânare.
Știu că nu vor rata momentul acestui congres pentru a fi înnobilați. Ei ne vor conduce până se va întuneca de tot. Au  foarte mulţi mecanici ce repară maşinăria ruginită a puterii. Tramvaiele cu cardiaci le duc direct în cimitire.
De câte ori strig la ei că au intrat în apele internaţionale ale piraților îmi arată un act gata ştampilat precum că ei au cîştigat şi ţara e pradă de război. În frazele lor sforăitoare au loc alunecări de teren şi inundaţii.
Cred că eu sunt personajul secundar dintr-o tragedie contemporană ce şterge sângele de pe duşumea, folosind drept mop cămaşa scriitorului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu