sâmbătă, 15 august 2015

Sertarul cu angoase


                                                                      *             *          *


Dacă dregătorii patriei și-ar scrie declarațiile de avere pe frunzele pădurilor din apropierea localităților toamna ar veni mai devreme cu câteva luni. Fiecăruia i-ar trebui  frunzele de pe un hectar de copaci, numai că din cauza bijuteriilor, caselor, pământurilor ar începe să cadă înainte de vreme și țara s-ar sufoca datorită lipsei de oxigen.
                                            

                                                                     *          *          *


Ca semn de carte folosesc o șosetă. Ani de-a rândul pentru a demonstra că nu fug de simplitate și să micșorez prețul aerului din cameră am folosit etichetele de la sutiene. Pe ele erau scrise instrucțiunile de folosire, dimensiuni și ce secrete pot ascunde. Spre rușinea mea cu greu ajungeam să citesc ultimele fraze. Mai întâi trebuia să ocolesc prin fanteziile inspirate de semnul de carte.


                                                                       *          *           *


La ultimul scrutin electoral am sustras un buletin de vot să văd dacă seamănă cu cele de până la revoluție. Exceptând faptul că cele folosite înainte de anul 1990 erau ignifugate să nu le dăm foc în cabinele de vot, la fel ca și cele de azi, coala pe care sînt tipărite devine hârtie creponată din cauza minciunilor strălucitoare ce o constrâng.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu