marți, 16 iunie 2015

Dimineți în care nu mai poți visa nuduri

Toată lumea stă la coadă la fericire. Este greu să găsești un loc liber. Aici am aflat că s-au ocupat toate locurile în paradis. Am renunțat să mai mă bag în seamă. Este la fel de inutil ca și cînd ai încerca să vinzi poeme la gura metroului. 
Am abandonat emoțiile în așteptare și cu ce a mai rămas din mine m-am strecurat pe ușa strîmtă a prezentului, descriind cu braţele un adio mîhnit. Ce rost mai are să țin noaptea pantofii în frigider pentru a conserva drumurile pe unde m-am risipit?

Pîna de curînd spălam cîini pe dinți ca nu cumva să muște vîntul și să turbeze. Făceam cîteva ore pe zi exerciții de acomodare cu asfințiturile, mai ales pentru respirație și nemișcarea pe întuneric. Schimbasem marca de țigări să nu îmi mai jeneze mărturisirile și aerul orașelor din vis. 
Am încetat să mai fac masaj doamnelor pe spate și gît  să nu le sară cerceii din urechii și să mă rănească. Pînă acum mă obișnuisem cu o astfel de durere. Să nu credeţi că nu am încercat să intru pe uşa de urgenţă a fericirii.
Pe unde pătrunde toamna să aranjeze umbrele în ordine alfabetică sub fotografiile noastre de pe cartea de identitate. Este imposibil să reușești. Anotimpurile asemeni unor costume de haină fără viață în ele au blocat accesul.
Dacă priveşti cu atenţie în vitrinele pline de praf de-abia se disting inimile sfărîmate. Trebuie să fug dacă vreau să nu pierd locul întîi la căderi. Este o sete de nefiinţă în jur că morile de vînt merg de la sine.
În spatele acestui templu ar fericirii doi îndrăgostiţi făceau dragoste pe grătarul plin de cărbuni în speranţa că aceştia se vor aprinde. Cîțiva bărbaţi ce nu mai puteau visa nuduri au declarat că nu mai acceptă consultaţii, decît sub forma unor saci încărcaţi cu pămînt. Sînt trist că nu am găşit un loc în aglomeraţia aceasta la coada fericirii. Cînd sînt supărat devin un bun cetăţean și îngădui oricui să privească în mine. Ar avea aceleaşi emoţii ca şi cînd ar admira un apus de soare. Ar fi uluiți de cîtă  lume pleacă în dezordine din inima mea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu