vineri, 27 februarie 2015

Bolnavii care ne conduc pot compromite și Munții Carpați

Nu-mi spune de ce trupul tău are atîtea ascunzişuri, atîtea coline albe, lente şi domoale. Nu-mi răspunde dacă accepți să-mi fac concediu de odihnă all inclusive în golful coapselor tale. Observ că tinereţea  ta se străduiește să aibă o respiraţie parfumată pentru a  nu deranjeza primăverile. 
Şi aşa îmi este greu să îmi mai definesc certitudinile. Ziua trece pe furiş strada şi se ascunde sub poza de pe cartea mea de identitate producînd mici goluri pe chipul meu. Nu mai am instinctul războinicului  să prescurtez zîmbetele femeilor şi să le intercalez între cuvintele pentru a descrie viitorul cu mai multă prospeţime. 
 În textele mele de-abia se mai aude cîte o privighetoare oftînd. Cu cît caut mai mult adevărul cu atît mă simt mai singur. Îmi pare că sînt din ce în ce mai puţin independent în numele meu. Planurile pe care mi le făcusem să devalorizez minciunile provenite din grajduri îngrijite de tipi cu papion au rămas necitite ca niște utopii dramatice. 
Politicienii iau decizii după cum îi dor şalele și după cît de comestibile sînt substantivele pe care le folosesc. Pentru contemporanii mei  moartea este o datorie neachitată. Sînt amendați și pentru că folosesc lumina în scopuri personale, hrănindu-și politețea și timiditatea. Ni s-a confiscat rețetarul pentru îndoieli și deziluzii. Singurele instituții protectoare prezente sînt tribunalele inimii. 
Nu mai poţi evada
din tine. Visurile noastre sînt biciuite în birouri aristocratice. Pofta de a trăi a devenit o demnitate obosită și neomologată. Ca să ne protejăm de microbi mai întîi ne internăm hainele în spitale. Pentru că nu avem nici o aptitudine să ocupăm o funcție în stat nu ne mai putem stabili originea. Lumina pare o văduvă ce ține conferințe de presă să demonstreze că apusul nu îi este amant. 


Vă rog din suflet, nu mai respectați și egoismul, orgoliul și  defectele altora. Iadul este întotdeauna lîngă noi, iar tăcerea așteaptă să ne cucerească. Bolnavi care ne conduc pot compromite și Munții Carpați.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu