joi, 4 decembrie 2014

Iubirea ca un SRL înregistrat în post

Iubirea mea s-a îmbrăcat în tricou de marinar.  Nu ştiu ce o fi avînd în cap! Vrea să se înece sau dorește  să se urce în vreun cargou și să mă părăsească. Adevărul este că mi-a produs multe răni. Dacă priviţi inima mea o să constataţi că este plină de cusături. De atîtea ori am spus adio de parcă aș fi  trăit numai în gări, pe peroane sau pe cheile mării de unde vapoarele pleacă pentru a reface drumul Stelei Polare. 

Pînă acum am avut grijă de ea, nu am lăsat-o în bucătărie, decît să contemple tacîmurile pe care sînt imprimate texte din constituţie. Dacă o las să cureţe cartofi îmi este teamă să nu se taie la degete şi să-i curgă fericirea pe jos. Nu am lăsat-o să viziteze calea ferată. M-am gîndit că guvernul o vinde şi pe ea. I-am interzis să urce în balcoanele parlamentului ca nu cumva din cauza excesului de democraţie să-i vină vreo idee şi să se arunce în gol. 

Am făcut tot ce se putea face pentru ea. Am învăţat-o să facă bărcuţe de hîrtie şi să le dea drumul prin arterele mele. Am adunat poezia de pe străzi şi parcuri şi am dus-o unui poet ce locuieşte la marginea oraşului să o transcrie. Îmi ajunge! La urma urmelor iubirea în ziua de azi a devenit un fel de srl. Te duci la Camera de comerţ cumperi un timbru de două parale şi o radiezi sau mergi la etajul unde ţin ei speranţele şi înregistrezi una nouă. 


Săptămîna trecută cînd tocmai am încheiat de citit o pagină din biblie, pentru că niciodată nu am dorit să termin biblia de studiat să nu dau de capitolul cu apocalipsa, am costatat cu smerenie că Dumnezeu se zbate să unească un bărbat cu cîte o femeie şi mi-a venit inima la loc. Am descoperit că este liber la sex în tot universul şi nu trebuie să mă mai ascund după perdele sau după rafturile de cărţi din bibliotecă. Însă treaba merge destul de greu, trebuie făcut lobi cu mîinile, trebuie stipulat prin lege noi activităţi ale gurii pentru că de două mii de ani face acelaşi lucru. 


Referitor la Camera de Comerţ eu m-am axat în ultimii ani mai mult pe radieri şi mă cunosc bine toate fetele care se rotesc pe la acest ghişeu. Această activitate de radiere este foarte dureroasă pentru că odată cu ştergerea respectivei doamne din actele necesare unei iubiri pe pămînt trebuie să-i radiezi şi amanţii şi uneori sînt foarte mulţi, peisajele pe care le-au văzut împreună, ţările pe care le-au vizitat.  Cel mai greu de radiat sînt nopţile strivite între cele două trupuri arse pe la margine de dragoste, avînd stelele pierdute printre cutele cearşafurilor. După ani de zile camerele erotice sînt de nerecunoscut. Nu am ce face, vă las să vă aprovizionaţi visele cu material cosmic. Eu mă duc să-mi planific iubirile şi frustrările pentru primăvaracare vine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu