sâmbătă, 27 septembrie 2014

La şcoala mea de strîns pumnii nu s-a înscris nimeni


Pe nimeni nu  interesează producţia mea de vise. În afară de faptul că provoacă perturbaţii gravitaţiei şi limpezeşte văzduhul cînd norii evocă sufletele dispărute, nu o pot folosi la nimic. Nu vreau ca tineretul capitalist al ţării să o apuce pe căi greşite cum o apucasem eu cînd am cunoscut o văduvă suedeză. Nu doresc să-mi ia alţii înainte precum groparii înaintea mortului şi voi deschide o şcoală de strîns pumnii. Ştiind că nu sînt abatoare pentru faptele mici ale oamenilor, că în anumite momente ale vieţii trupul devine inutil, forma aceasta de învăţămînt este necesară. 

Tinerii capitalişti din ţara noastră nu te pot plimba cu barca decît prin lacrimi, nu pot dansa decît pe bîrfe politice. Această şcoală de strîns pumnii va fi un ajutor imens pentru ei, chiar dacă unii sînt într-o vizită prelungită în interioarele unor femei campioane la trasul perdelei. Mulţi seamănă cu mine au simţurile şubrede, nu au slujbă, nu au case, îşi revin din timiditate după miezul nopţii cînd lumea se scufundă într-un somn otrăvit. Alţii mai prevăzători şi-au plantat cîte un copac încă din copilărie să facă exerciţii de zbor sau să-şi repete moartea cînd societatea va concluziona că sîngele lor nu pot crea plusvaloare. Sînt situaţii cînd tinerii, pe care vreau să-i învăţ meseria de strînge pumnii dau o declaraţii pe propria răspundere că nu vor folosi aparatul genital decît în situaţii de forţă majoră cînd patria îi va chema la un spectacol erotic generalizat. Acum  fie vorba între noi, oricine ar putea primi puţină iubire pe cartelă. 

După cîţi lupi a crescut ţara aceasta şi le-a dat drumul pe cele mai strîmte străduţe, prin toate oraşele şi cătunele singura consolare care îmi rămîne este să pun bazele celui mare campus universitar de strîns pumnii. Fiecare naţiune are modul ei de a strînge pumnii şi a le induce sentimentul contemporanilor că trăiesc într-un permanent exil. Am să-i învăţ pe tinerii capitalişti români înainte de a strînge pumnii să înjure ca primă formă a revoltei. Am să-i învăt ce înseamnă un bărbat cu creneluri, de unde procurăm cuvintele cu gheare, ce trusă de scule trebuie să folosim cînd spargem yalele minciunii. O să le spun unde este ascuns butonul pe care trebuie apăsat pentru a lăsa dimineţile limpezi să izvorască şi inunde viitorul. Nu voi permite nimănui să spună că pumnii tinerilor mei capitalişti români nu sînt frumoşi şi puternici. Cu istoria strînsă în pumnii traiectoria lor va fi una luminoasă. Neîmplinirile le vor cristaliza pielea mîinilor. Necazurile le vor orîndui celulele după matematica furiei, pumnii lor vor fi nesfîrşiţi. Nu cred că vreun soldat străin sau vreun prădător autohton vor mai avea curajul să invite ţara la dans.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu