vineri, 1 noiembrie 2013

Sînt un tip nesuferit, nu ratez nici o șansă pentru a încerca să mă înmulțesc

Am un talent extraordinar de a mă face nesuferit. Nu știu de unde mi se trage, poate că am trimis scrisorile de acreditare pentru noul secol cu obiecțiuni, pentru că am compus înjurături moderne celor mai ticăloși dintre oameni care par atît de blînzi la prima vedere de ți-ai pune motorașe la genunchi , numai să vii mai repede să îi ajuți. După ce am luat hotărîrea să îmi cumpăr armă și să trag în fiecare dimineață pe străzile orașului cîteva rafale împotriva singurătății, pădurea a cotropit toate cartierele și speram ca populația de păsări cîntătoare printr-o reclamă muzicală să-mi îmbunătățească metabolismul și devin suportabil.

Am făcut eforturi extraordinare pentru a deveni un tip plăcut, m-am străduit din tot sufletul cum te chinui atunci cînd vrei să cuprinzi lumea într-un text scurt sau cum îndură unii autodisprețul înainte de a se sinucide, fără nici un rezultat pozitiv. Cînd le spun celor de lîngă mine că nu pot vindeca ruinele cu ajutorul cuvintelor și nu vreau să-mi scot pălăria în fața unor iluzii, mă transform într-o ființă și mai antipatică. Sînt nesuferit că unei poete care se uita la mine ca la un gard de sîrmă ghimpată incomplet ca să poate trece cîinii urbani să se îmulțească, i-am zis, te exciți mai frumos, decît poemele tale pe care le scrii despre democrație pe care observ că ai localizat-o într-un lighean de lături. Sînt insuportabil că verișoarei primarului m-am oferit să îi dau o tufă de trandafiri să o planteze acasă căci după ce înfloresc sînt ca niște vibratoare parfumate. Unei profesoare i-am reproșat că nu este politicos să țină în erecție elevii cîte o jumătate de zi, iar doamnelor care se spovedesc zilnic preotului din cartier să nu mai fie atît de indiscrete și să divulge orele în care nu poartă chiloți. Pentru toate aceste nu mă suferă nimeni.

Cum să nu devin nesuferit cînd încerc să corectez adevărul cu strigăte? Cei cu puțin sînge nu pot iubi,  devin aroganți și fără bun simț. Recunosc sînt un tip antipatic să le fac pe plac ticăloșilor. Dacă între picioarele unei doamne este aerul umed și îngîndurat mă dezbrac de haine să fac baie. Sînt  victima întîmplărilor și nu m-am gîndit niciodată că destinul meu îmi va face astfel de surprize. Mi se întîmplă foarte des să văd cum nevestele suferă transformări profunde și devin amante perfecte sau cîteodată sînt atît de neatent că uit să mai completez procesul verbal după ce fac dragoste și să menționez cu da sau nu dacă doamna a rămas însărcinată în ultima jumătate de de oră. Pînă să mă ratez definitiv nu prea îmi admiram mîinile, dar acum nu mai pot adormi decît dacă le încălzesc între pulpele unei femei. Ca să îmi întind viața pe o coală de hîrtie format A4 trebuie să am lîngă mine  hainele unei tinere seducătoare. Dacă unele animale rețin fraze scurte eu nu pot ține minte curbura sînilor, peisajele din interiorul femeilor, și trebuie să le măsor  permanent temperatura, rotunjimea, inocența, uneori  cît aș fi de nesuferit cred ar trebui să îmi fac mutație în trupul lor. Sînt nesuferit că nu slujesc înfrîngerile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu