sâmbătă, 23 noiembrie 2013

Paradisul este o bucată de cer senin și limpede ce i se cuvine întotdeauna celuilalt

Dacă ratez şi acum intrarea în paradis după ce am apărut pe coperta unei reviste pentru femei înseamnă că sînt un idiot căruia i s-a scufundat locul de naştere şi a rămas  fără adresă pe cartea de identitate. Am mai avut de cîteva ori ocazia să pătrund în fericirile biblice însă de fiecare am ratat așa cum ratez locul unde mă așteaptă moartea.. Cînd am costatat că parlamentul ţării are o majoritate de şaptezeci la sută mi s-a părut că o văd pe Ceauşeasca masturbîndu-se și dacă ea era fericită și eu acum speram să fiu plin de bucurii.

M-am gîndit că sînt ca şi legitimat în liga bunăstării. Eram primul bărbat după lungi generaţii în familia mea care speram să scap de sărăcie şi umilinţă. Ştiam că lumea este mare, că armele lor amplifică aroganţa, dar nici cătunul meu nu mă făcea de ruşine cu atîtea stele căzătoare pe metru patrat și pentru că avusesem o întîlnire între blocuri cu zeul belşugului credeam că va veni vara vieţii mele. Sub pielea mea deja electronii speranţei se loveau între ei a bucurie.

Mă bazam și pe punctualitatea vîntului ca să intru cu el odată în paradis care știa conținutul vieții mele. De azi înainte o să-mi petrec restul zilelor fără să mai țin minte parolele de intrat într-un zîmbet, nu o să mai imit pe ucenicul ca să învețe din ce piese este alcătuită singurătatea. Toate grijile le voi amîna pe mîine, toate sponsorizările pentru a organiza promoții pentru idealuri vor fi anulate. Pe pontonul unde pescuiesc dorințe nebănuite voi invita femei care nu știu ce forță imensă reprezintă frumusețea lor pentru a liniști valurile.

În paradis aripile mele vor fi mai desfăcute, fluviile vor curge în cerc să nu se risipească la vărsare, amărăciunea din trup mi se va evapora. Dacă o să văd  acolo un bărbat alături de o doamnă frumoasă, nu o să mai procedez ca pînă acum și să spun fiecare cu destinul lui, nu, o să-i închiriez hainele pentru cîteva zile și o să mă prezint la ea acasă  să îi încătușez umbrele de cearșaf. O să fac un credit la bancă și să cumpăr acest oraș în care să am unde să vă primesc și pe voi dacă vreţi să mă cunoașteți. Trebuie să vă spun însă că paradisul este un o bucată de cer senin și limpede ce i se cuvine întotdeauna celuilalt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu