luni, 25 noiembrie 2013

Mi-aș fi dorit ca degetele mele să aibă ochi și să fi făcut mai puține erori în arta iubirii

Eu nu merg cu maşina, decît noaptea cînd este lună plină ca să pot vedea pe unde  strecor mîna dreaptă între picioarele doamnei din dreapta mea în timp ce țin volanul cu stînga. Dacă era după mine în locul amprentelor de la degete, încă de la naștere, ar fi trebuit să existe ochi cu care să pot vedea şi noaptea. La nevoie oamenii puteau fi individualizaţi după culoarea ochilor din vîrful degetelor, nuanțe care pentru fiecare om ar fi fost unice în loc de particularitățile circumvoluţiile de pe suprafața mîinilor. 

Eu am avut mîinile mici ca de peniţar sau scrib modern, dar după ce am simţit dulceaţa sînilor de femeie în palme a trebuit să fac cîte opt ore de sport cu degetele ca să mi se dezvolte mîinile şi să pot cuprinde întreaga rotunjime. Nici fesele nu puteam să le cuprind în mîini şi să le strîng însă după orele de gimnastică specifică dezvoltării membrelor superioare am reuşit această performanţă erotică. Mi-au crescut mîinile ca la un țăran care rotunjește cartofii cu degetele și trage răsăritul de soare de sun ierburi.

Era ceva de natură inventică și aparținea creativității dacă  Dumnezeu  ne-ar fi făcut degetele să vadă. Cînd aș fi băgat  mînă sub fustă unei doamne aș fi  putut face un inventar cuprinzător  la o simplă  trecere în revistă. Dintr-o mîngîiere firele de păr crețe ar fi început să producă lumină, dintr-o alunecare lentă a mîini pe coapse acestea s-ar fi încălzit ca într-un cuptor cu microunde. Cu vederea în degete ca o virtute a mistelelor continuității umane nu trebuia să o mai întreb dacă carnea de pe trup îi mai este tristă în această imensitate de amăgiri servite de ţară.

Cînd cobor  în adîncurile ei cele zece degete cu ochii m-ar fi călăuzit pe drumul cel bun unde simţurile îi devin atît de agresive de îi răzvrătesc toate strigătele din trup. Aş fi călătorit în gîndul ei neumblat ca un orizont neverosimil şi pentru că aş fi văzut moartea cu mult înainte de a se apropia de mine aş fi luat decizia corectă şi m-aş fi desfrunzit pe umerii tăi. Aș fi prevenit mai repede presa ca să facă publice gesturile ei mărunte care fac din mine un înnotător nepriceput în admirație.

Nu te teme , ţi-aş fi spus, că aerul se înnodă în jurul corpului tău, acest lucru se întîmplă ca să te ajute să zbori, să nu îţi fie frică că ai fost luată ca martoră la această ninsoare aceasta se întîmplă ca să îţi salveze inocenţa. Încearcă să fii mîndră, barbaţii care trec prin tine îţi lasă în tot trupul pajişti, mirosind a fîn cosit, armistiţiul pe care visul tău l-a încheiat cu mine rămîne valabil numai pînă cînd inima ta decretează legea marţială.

O să merg la un cabinet de chirurgie estetică să încerc ca  truda degetelor mele pe trupul tău să o treansforme în zece ochi. Cu cît  mai mulți ochi cu atît  mai puține erori.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu