sâmbătă, 30 noiembrie 2013

Cînd Dumnezeu nu încape într-un om din cauza aroganței este posibil ca acesta să aibă o contribuție importantă ca adevărul lui să fie unul pervers


Să vorbim în şoaptă. Nu sîntem într-un muzeu sau într-o criptă funerară, ci  într-un sediu al unui partid ce a fost la guvernare. Atmosfera este deprimantă. Pereţii sînt posomorîţi, hîrtiile aruncate pe jos îţi interzic să incerci încropirea unui zîmbet. Lipsa tablourilor, obloanele ferecate conflictual, scaunele dărăpănate moţăie filozofic și dovedesc virtuozităţile inexplicabile ale pustiului urban. O armată dezarmată s-a retras în grabă, lăsînd în urmă zădărnicii, vise postume, un adevăr schilodit.


Acum cîteva săptămîni aici a avut loc o şedinţă de autodemascare. Săbiile victoriilor apuse au fost topite, s-a pus ordine în uneltele sinuciderii, iar cei striviți de greutatea propriilor funcții mai mult morți, decît vii au fost cărați în spinare intr-o istorie contemporană. Poveştile trecute, expediţiile nocturne ale constrîgerilor, umbrele implicate in diverse ticăloşii, au fost înghesuite în cartuşe urmînd să devină publice prin detonare. Ce ambianţă era aici acum cîţiva ani. Sîngele guvernamental făcuse din ei nişte mutanţi ce aveau dialectica banului furat. 


Orice lipitor de afișe ce nu știa despre patrie, decît că aracetul îi asigură bunăstarea, avea în el puţină procuratură, puţină dezordine ministerială, puţină fragilitate judecătorească, dar şi o agenţie de protejarea gunoiului din sufletul lui. Furatul le dădea frisoane emoţionale plăcute, excitante. Programul lor de igienizare morală, consta în înţelegerea viciată de a confisca oamenilor munca, visele, viitorul ce devenea tot mai furios. Nouă ni se oferea lista cu soluţii de supravieţuire în iad.


Acum, nu mai găseşti picior de activist de partid în sediile din care făcuse cîrciumi unde serbau eternitatea lor, dar care niciodată nu era mai lungă de patru ani. Clădirile  sînt pline de cirezile fricii. Au şters sigla de peste tot şi s-au dezbrăcat de culoarea care îi deosebea de ceilalți trecători. Au devenit nişte giganţi în miniatură, nişte bufoni care se ascund de alegători. S-au sălbăticit din cauza deciziilor inexplicabile, unele naziste, luate în aceşti ani . Corida sîngeroasă pe care a făcut-o cu noi a fost în afară ştiinţelor cunoscute ale atletimului politic.. Suita de  decizii luate s-au dovedit ficțiuni macabre, improvizaţii cu miros de nămol. Impertinența prin clasicizarea suferinței nu poate dăinui. 

Domne ce demodat sînt, am vorbit de rău un regim politic ce a fermecat cu defectele lui dușmanii tradiționali ai nației noastre.

Un comentariu:

  1. Buna ziua tuturor celor de pe acest site care vad acest post, sunt aici sa vorbesc despre cum am primit imprumutul meu fara prea mult stres. Am primit un împrumut de 50.000 de dolari din Global Loan Access la o rată de 2%, dacă ați căutat să obțineți un împrumut și ați descoperit că este dificil accesul la Global Loan Access este soluția dumneavoastră. Contactați-i astăzi pentru a obține împrumutul la (globalloanaccess@gmail.com)

    RăspundețiȘtergere