vineri, 29 noiembrie 2013

Am făcut cearcăne de cînd tot votez şi văd că lista cu erori a devenit o cărticică cu zeci de pagini

Este vremea poporului divizat şi a unor suferinţe luate pe datorie. Cuvintele rănesc, însîngerează, răpesc gravitaţia fericirii şi aceasta se pierde în alunecările de teren ale deznădejdii. S-a reuşit să se învrăjbească cartiere întregi, provincii, din cauza unor regimuri politice ai căror lideri cocoşaţi îşi fac statui pe cadavre.Ţara a fost aşezată într-o criptă funerară şi noi ţinem legătura cu ea prin intermediul canalelor tv. ce au ca propietari cîrtiţe cu trecutul amputat. Ştiu şi ei că pădurile, lanurile de grîu nu cresc din ordonanţe de urgenţă deformate. Se laudă insă că au mărit viteza de înaintare a melcilor, că au eradicat părul de pe picioarele femeilor sau că la conducerea instituţiilor nu mai sunt dobermani i-au înlocuit cu hiene. 


Un savant scria zilele trecute, într-un ziar din Berna, că omul gîndeşte se exprimă, iubeşte, scuipă, înjură în funcţie de locul unde se află.Dacă te afli la Berlin, nu vei gîndi ca la Calafat. Insigna germană, nu îţi va permite să găseşti un loc prielnic unde să poţi sparge seminţe. Blazonul britanic îţi va pune la dispoziţie toată tehnica, încît victoriile tale personale să nu primejduiască raţiunea imperiului. În SUA, nu o să găseşti frînturi din mascarada marxistă sau din depravarea pîrîciunii. Toţi americanii au un permis sfînt de intrare în catedrala îngăduinţei pentru a nu fi învrăjbiţi niciodată.


La noi, se înmulţesc gesturile obscene, energiile hermafrodite, laboratoarele unde se procesează embrionii prostiei. Politicienii gîndesc înfricoşător, gîndesc numai strictul necesar partidelor lor. Au caiete cu însemnări unde nu găseşti nici un rînd despre emoţia colectivă a binelui sau de vreo strategie inteligentă de a lua bunăstărea prizonieră. Politicienii ne-au adus spionii îndoielii să cineze cu familiile noastre.Ei au adus pămîntul african în Bucureşti în localităţile româneşti. Ei au importat pe căi întortochiate fauna din continentul negru. Au vrut să ne obişnuiască cu papagalii, cu maimuţele urlătoare, zebre puşcăriabile, hipopotami penali,  rinoceri ce şi-au trecut în declaraţia de avere zeci de prostituate.


În patria mea am fost obligat să gîndesc ca în Africa.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu