luni, 14 octombrie 2013

Nu mă vorbește nimeni de bine pentru că nu am crezut niciodată că frigul siberian a fost adus în patria mea de un urs polar

Nu am auzit pe nimeni care să mă vorbească de bine. Se spune că mi-am lăsat unghiile să crească să am unde ascunde dimineața sau că mi-am declinat responsabilitatea privind ravagiile pe care toamna le face prin sufletul oamenilor pentru că am început să îi imit gesturile. Vîntul a devenit așa de obraznic și nepoliticos cu frunzele că le pipăie pe toate părțile pentru că ar fi învațat aceste năzdrăvenii de la ventilatoarele mele cu ajutorul cărora vara răcoresc personajele din cărțile din bibliotecă.

Toți mă vorbesc de rău că aș fi vîndut la prețuri astronomoce viorile greierilor din grădină, că am știut că o libelulă s-a îndrăgostit de un lac limpede din pădure și eu am obligat-o să se mute pe un aeroport de lîngă capitală ca să arăt dușmanilor noștri că avem și noi o flotă aeriană. Cineva comenta, ca să îl aud, că în clipa în care a început ploaia și cerul era torturat de nori negri am mutat bulevardul cu bănci cu tot ca să nu se ude doamna cu care eram.

Unii au spus că nu eu mă duc să plătesc taxele și impozitele și că trimit numai costumul de haine că el nu știe să înjure și nici să se revolte. Azi m-a oprit o femeie în vîrstă să o ajut să treacă strada și după ce am ajuns pe trotuarul celălalt mi-a zis să-i plătesc despăgubiri pentru că ea credea că aici pe partea aceasta a străzii o să aibă pensie mai mare, altfel ar fi rămas dincolo că era în dreptul unei firme de pompe funebre și voia să afle detalii despre lumea cealaltă.

Se cometează că femeile m-au părăsit pentru că am scris versuri proaste care nu se vînd, că nu știu să aleg cuvintele cele mai adecvate cînd descriu sărăcia. Se insinuiază că atunci cînd dansez  chinui partenerele ținîndu-le prea departe de mine fără să le dau posibilitatea de a-și odihni sînii pe pieptul meu. Nu fluier bine, cum îmi cer consilierii aleși ai urbei, încît statuile din oraș să se trezească și să meargă să se spovedească. Denigratorii mei  susțin că denivelările regimului politic sînt cauzate de mine pentru că întotdeauna țin pumnii strînși în buzunar și pantofii mei au șenile. Nu mă vorbește nimeni de bine pentru că nu am crezut niciodată că frigul siberian a fost adus în patria mea de un urs polar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu