marți, 10 septembrie 2013

Unui bărbat i s-au astupat porii din cauza nefericirii și am devenit palid pentru că îmi amintea de ce mi se întîmplă și mie

Nu știu de mi-aș schimba numele dacă visurile mele ar deveni realitate sau aș mai fi nevoit să trăiesc atîtea insuccese neautorizate. Mi-am furat singur tinerețea și am înființat mai multe filiale ale iubirii în sufletele femeilor, numai că ereziile simților mele le-au consumat în scurt timp energiile primăvăratice și toate au intrat în insolvență sau faliment. Dragostea este și ea plăcută pînă la un punct și dacă în unele situații îi retragi dreptul de a mai circula prin inima ta asta nu înseamnă că se prăbușește lumea. Zilele multe și pierdute te atenționează că șoaptele tale s-au uzat, zîmbetele tale nu mai încălzesc aerul din cameră și pentru a te vindeca începi o nouă iubire.

Nu știu de mi-aș pune o santinelă să-mi păzească imaginația dacă aș mai avea durerile astea de cap. De fiecare dată trebuie să mă cocoț pe o scară cu din lemn să urc primăvara în vîrful copacilor, pentru că ea nu are niciodată echipament de protecție conform normelor prospețimii și se poate accidenta. Întotdeauna cînd vine se îmbracă în costum de femeie, își umple buzunarele de privighetori și începe să le  traducă cîntecele în toate dialectele pădurii.  Am fost un bun inginer deșurubam iluziile pînă la cel mai mică piesă, iar dacă mă trezeam la ore fixe putem să-mi decupez dintr-o foaie de tablă o umbra și să o culc noaptea în pat lîngă mine. Numai gîndurile proletariatului nu am reușit să le demontez, sărăcia le turnase ideile dintr-un material ce avea moleculele asemănătoare cromozomilor suferinței. Vă spun eu, care trăiesc fericirea la cote maxime dacă am o pîine pe care înainte să o mănînc o modelez în femeie, vă mărturisesc eu care am mîinile pline de răni din cauza tristeților ți singurătății.

Mie din cauza înfrîngerilor mi s-a uscat piele, mi s-au astupat porii și noaptea am fantezii cu Africa unde îmi închipui  că femeile au fesele mari, fierbinți ca niște mesaje primite de la soare, unde te poți ascunde de necunoscutul pădurilor tropicale. Apucături de om falit care nu va avea niciodată ocazia ca idealurile lui să devină oase puternice de legendă, tabieturi de bărbat fără atelier de reparat cuvinte care nu a fost niciodată în Brazilia să adune  bronz de pe trupurile de zeițe ale femeilor de acolo și să-l întind pe spatele poeziei. Viziuni de manager al dragostei prea politicos care consideră că dacă se poartă agresiv cu simțurile unei doamne va fi amendat de fisc.Îi este teamă că în referatul cu stabilirea pagubelor după procesul de sudură al celor două trupuri nu au fost trecute firele de păr arse. Am contactat și o boală necunoscută de la un tip care a fost în Afaganistan, am mărit suprafața țării cu o nouă provincie, cea a urii, unde mă pregătesc să eutanasiez regimurile politice care au primit în dar un aragaz cu multe ochiuri la care ne fierb de zeci de ani. Speranțele mele ți-au cumpărat o motocicletă Harley Davidson și au plecat într-o zonă cu mai mult aer și mă gîndesc că nu ar fi împotriva legii dacă mi-aș lua o poreclă ca măcar la data învieri să fiu primul intervievat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu