vineri, 20 septembrie 2013

Sînt bine crescut, i-am cedat locul în tramvai unei doamne superbe care mi-a șoptit că este însărcinată de o jumătate de oră

Oamenii din cartierul meu sînt preocupați tot timpul de șmecheria prin care bătrînețea reușește să se strecoare sub poza de pe cartea de identitate. Mulți ne mai avînd bani să își cumpere bijuterii le-au înlocuit cu insecte visătoare și  animale mici ierbivore. Un atelier de croitorie confecționează numai șepci ca lui Gheorghe Ghiorghiu Dej, un altul s-a specializat pe producția de chiloți tip Dominique Strauss-Kahn. Capitalismul instaurat de curînd la noi, lăsînd la o parte că nu știe noua denumire a străzilor ce poartă numele unor metafore, că toată ziua vorbește la telefon cu moartea prezentă 24 de ore la celălalt capăt al firului, au deformat uneltele și sculele democrației de așa manieră că la ultimul protest concetățenii mei au cerut ca jocurile olimpice de vară să aibă loc în pielea goală și să se rîdă în hohote numai în zilele de post.

Cu atîtea inundații în țară, cu atîtea reactualizări ale haosului și atîtea incendii stinse cu transpirația adunată de la politicieni mi-am înregistrat la camera de comerț o agenție de căutat copii. Sînt unicul acționar și singurul angajat pe care îl are firma. În general îmi desfășor activitatea în deplasare. Sînt rare cazurile cînd chem clienții acasă, se întîmplă numai cînd cheltuielile de deplasare în genunchi se epuizează. Obiectul de activitate principal al afacerii mele este să caut copiii femeilor care încă nu au născut. Nu sînt de acord cu Mark Twain care spune că în orișice epocă inteligența este constantă, dar admit ideea că iubirea este aceiași în orice orînduire socială. În ziua de azi lumea nu se mai lasă iubită spunînd-i adevărul. Din cauza tornadelor a sateliților acest concept a devenit desuet și munca mea a devenit dificilă. Este greu să cauți în spațiul inimii o imagine care ulterior ar putea fi un nou născut.

Încep prin a analiza hainele femeii care mi-a dat comandă să-i caut copii rătăciți prin visele ei prin moleculele tinere cu traiectorii erotice. De cele mai multe ori fustele celor care își caută copii nenăscuți se evaporă foarte repede. Nu se pot odihni bine, decît în șifoniere cu haine bărbătești. Apoi trec să radiofotografiez îmbrățișările. Le capsez în ordine cronologică și încep să le răsfoiesc cu mare atenție. Unele sînt atît de fierbinți că trebuie să îmi iau mănuşi să nu mă frig. În ordine trec la zîmbete, săruturi. Referitor la săruturi urmăresc în mod deosebit dacă buzele celor ce participau la eveniment împart exact timpul în două. Ca  să fiu mult mai precis fac reconstituiri și de zeci de ori ca să pot demonstra că jumătățile timpului sînt perfect egale.  Sînt foarte concentrat  cînd ajung în zona coapselor, a șoldurilor și sînilor. Ca să elucidez cîte un caz mai greu unde frumusețea femeii face podeaua să trosnească, uneori încerc să-i dizolv sfîrcurile cu gura în vederea unor analize ulterioare. Am devenit cunoscut în zonă, pot descoperi copiii care au vîrsta de treizeci de minute, chiar și mai puțin sau dacă sînt gemeni. Am dobîndit notorietate pentru că în toate cazurile fac reconstituiri care pot dura cîteva ore. Pot exista emoții foarte profunde fără să avem posibilitatea să ni le închipuim.

2 comentarii:

  1. Nu stiu de ce te vad intr-o imagine de film american , gen Soimul maltez, alb-negru, in stilul unui detectiv sictirit de viata dar foarte priceput.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma uimesti cu fiecare postare. Cum reusesti sa scrii in felul acesta?

    RăspundețiȘtergere