luni, 26 august 2013

Din cauza bioxidului de carbon în exces zbor foarte aproape de pămînt și totul se vede foarte clar

Domnul  de pe celălalt trotuar nu este un tip pătruns de noua democraţie. A mers la redacţia  României libere şi a plătit un anunţ din care reieşea că el nu mai poate suporta atîta fericire şi  se va  sinucide și cine dorește să filmeze moartea unui om care şi-a petrecut viaţa într-o bucurie perpetuă, la studiat pe Marx, a avut mereu geamantanul pregătit pentru a merge în paradis, va trebui să plătească 100 de euro minutul. Scopul anunțului era unul financiar și nu unul statistic. Banii colectați vor fi donați poliției rutiere ca să pună semne de circulație pe drumurile comunale şi judeţene pentru că lipsa acestora a dus la moartea a  mii de orătănii. Acesta era motivul principal al scăderii producției de fulgi.

La ultimul scrutin electoral am furat un vot să îl pun semn de carte. Voiam să termin odată pentru totdeauna  să mai folosesc în acest scop etichetele de la şosete sau  de la chiloții. Vă spun un secret, dacă era etichetă de la chiloţi de femeie unde erau trecute instrucțiunile de folosire, dimensiunile rotunjimilor, dacă pot fi îmbrăcaţi pe caniculă sau nu, dacă îi poate purta pe timpul somnului, nu mai eram atent la firul povestirii şi fără să-mi dau seama treceam pe tărîmul imaginaţiei. Lipsa unui vot reprezenta panică în autorităţi, era ca şi cînd fusul orar s-ar fi învîrtit în sens invers. Procuratura a mobilizat pe stadionul din cartier, dotat că și celelalte din liga suburbiilor fară canalizare, toţi presupuşii hoţi de voturi. Anchetatorii  cercetau dacă nu cumva inculpatul a vrut să folosească votul drept şervețel în croaziera pe care ar fi  urmat să o fac pe Marea Moartă. În cele din urmă am recunoscut că eu sînt autorul şi am  fost condamnat pe melodia populară "Pușca și cureaua lată" să privesc o peliculă cu șefa mea de 1000 de ori. În film șefa mea era criticată de șeful ei că în clipa în care ia băgat limba în gură nu a îndoit-o pînă la unghiul de 35,7 grade cît cer uzanțele internaționale în materie de dragoste.

Cînd se bagă costume ignifugate la magazinul din fața casei mele eu cumpăr cîte 100 de bucăţi odată pentru că sînt confecționate din cartoane reciclabile aduse din Mongolia. Sînt foarte ieftine şi bărbaţii fără neveste se bat pe ele. Nu ştiu de ce cred ei că dacă nu se aprind le vor creşte virilitatea şi imunitatea la singurătate. Mă aprovizionez cu multe costume de haine de acest fel pentru că din  ele încropesc, comisii, jurii, complete de judecată.  Nu ma implic, decît în comisia de la loto unde îl nominalizez pe un unchi de-al meu să aranjeze numerele cîştigătoare. Nu am cîştigat niciodată pentru că nu ştie să amestece bine bilele motiv pentru care a fost sancţionat  în mai multe rînduri punîndu-l să memoreze toate planetele din sistemul nostru solar.

Îmi amintesc ca prin ceaţă cum a început capitalismul la noi. Întîi s-au făcut pomeni pentru morţi, inundaţiile au fost declarate ilegale şi s-au dat o grămadă de legi pentru a-i acoperi pe cei care fură. Mai tîrziu s-au inventat declaraţiile de avere care se completau de două ori pe an şi pentru economie de hîrtie se scriau pe frunze. Primăvara cînd apăreau şi toamna cînd picau erau anotimpurile în care se publicau prin păduri şi parcuri avuţia aleşilor.

Privesc oraşul plin de bioxid de carbon în care nu mai încăpe nici o iluzie. Mi se  pare un bătrîn cu apucături de seducător. Nu îmi vine să cred că eu care m-am împotrivit din răsputeri suferinţelor şi nenorocirilor sub forma comunismului și acum săvîrşesc aceeaşi eroare cînd aplaud suferinţele şi nenorocirile oamenilor sub formă capitalismului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu