marți, 30 iulie 2013

Forma maximă a libertăţii este atunci cînd femeia varsă o lacrimă pe mîna bărbatului în timp ce se cîntă imnul naţional

I-am promis trupului meu că îl voi duce la femei şi să nu se mai agite atît de mult că iar iscă primăvara în cartierul meu şi mă trezesc cu vreo reclamaţie din partea Administraţiei Domeniului Public. Cum rămîne fără mine, eu ori visez ori îmi recitesc poemele care nu interesează pe nimeni că nu aduc plusvaloare, corpul meu, asemenea unui actor ce ia soarele din parc să-l mănînce la masa de seară cu personajele pe care le joacă, începe să umble după fericire. Cel mai chinuitor lucru de pe pămînt este să simţi că ai corpul plin de dragoste să te tai la un deget şi să nu iasă din tine măcar o picătură. Cred că am cîțiva litrii de sînge în plus,  altfel nu văd cum extremităţile mele pot pipăi atît de bine, mă simt ca şi cînd aş vedea cu degetele. Dacă mă ating pe mine undeva unde îmi este ruşine să mă uit singur mă excit instantaneu. 

Este atît de nerăbdător trupul meu să locuiască lîngă o femeie de parcă ar trebui să joace la loto, după ce s-a numit pe el în comisia de omologare a rezultatelor. Corpul meu este începutul unei boli stelare, adoarme prin fel de fel de locuri, mai ales în acelea pregătite să îl piardă, mai ales în zonele preferate şi de apusul de soare  și de asociația umbrelor. De multe ori l-am găsit odihnindu-se într-un templu confecționat din aripile păsărilor, între textele literare abandonate de poeți pe străzile orașelor, atît de numeroase că ziua nu mai poate să crească din cauza lor. L-am găsit dormind în tramvaie la capătul liniei, într-un zîmbet de văduvă suedeză, într-un lan de grîu care nu este domeniu public şi poate oricînd să  fie incendiat de maci. Acum dorește să îl duc la femei, deşi îi spun într-o limbă numai de noi ştiută că ziua ele nu sînt aşa de mătăsoase ca noaptea, îţi ia mult timp să-i ocoleşti fanteziile, respiră mai greu că văzduhul este plin de zbor din cauza păsărilor.

Trupul meu cred că a observat că îmi întineresc mîinile cînd le ţin între sînii ei, că îmbrăţişările mele au liniştea ţărilor membre NATO şi seamănă curcubeelor ce au de recuperat noutăţile apărute în suflet. Dacă îi trec degetele prin păr să văd ce îi mai fac visele, pentru că trebuie programate din timp şi ţinute departe de învăţăturile erotice, o fac să mă conving încă odată că nu este alergică la surîsuri. Ştiu că are o trusă de unghii şi o să-i mai tai din entuziasmul de a dormi cu fruntea pe patul puştii. I-am promis trupului meu că după ce trag puţin aspiratorul în suflet să fac puţină curăţenie , după ce fac rost de o macara să ridice mulajele mîngîierilor mincinoase, după ce buldozerele vor intra să demoleze gardurile înalte şi înfricoşătoare ale tristeţii îl voi duce la femei. Azi, fiind ziua de naştere a trupului meu o să îl duc la femei să îl înveţe cum să meargă cu bicicleta prin imperiul de holograme al patului. Vreau ca doamnele să-i arate cum să se comporte, cum să se bronzeze, cum să își modifice mersul pentru a nu se simţi un impostor  cînd îi măsori raza cercului sfîrcurilor cu gura.  Te voi duce la femei să-ţi arate cît de drept trebuie să stai şi de fericit trebuie să fii cînd se cîntă imnul naţional.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu