vineri, 5 iulie 2013

Femeile îndrăgostite în mileniul trei nu acceptă, decît o lume dezinfectată

Vreau să v-o prezint pe trupeşa Maria care poate împleti din scamele de pe hainele şefilor eşarfe de mărit tensiunea sau coperţi pentru cărţile ce se citesc în cenaclurile partidelor. Este o femeie încompletă, nu are toţi dinţii şi cum noi poporul român avem toţi dureri groaznice de dinţi pentru că ni s-a schimbat smalţul de pe ei din smalţ comunist a devenit capitalist. Este o femeie întreruptă de linia invizibilă ce delimitează trecerea de la un mileniu la altul. Cele două jumătăţi  egale ale Mariei privite în oglindă sînt delimitate perfect de o linie imaginară presărată cu  firicele de păr crescute pentru a ajuta orizontul să taie milimetric tăcerile albe. Maria avea cinsprezece ani cînd am trecut în mileniul trei şi toate organele interne ale ei erau proaspete, nefolosite. Inima ei îşi schimba ritmul numai cînd venea cineva să-i măsoare optimismul. Plămînii puneau interdicţii de circulaţie numai cînd o apasă cineva pe sîni sau cînd mergea cu tramvaiul electric ce avea scaune numai orizontale.

Cînd au scăpat tigrii şi leii de la grădina zoologică Maria a fost cea care mi-a salvat părţi importante din trup, zicînd; lasă dragă, că o mînă, o bucată de picior mai găseşti la morgă, dar chestiuni din astea care aruncă jeturi de lumină de unde mai găseşti? Dacă nu mă   salva  riscam să ajung material didactic la orele de mutilați alături de mutilații politici. După acest incident ne-am propus să sărbătorim evenimentul, ni se mărise și imunitatea împotriva spaimei, găsisem și un loc propice pentru a nu ne putea reproșa nimic, deși eram plini de defecte amîndoi. Mie îmi plăcea cum își scotea ideile una cîte una din tivul de la fustă, dar cel mai important pentru mine era că avea idealuri noi, între cuvinte avea un spațiu intermediar modern și nu agrea ideea să vadă barbați numărînd bani în fața ei. Am bănuit că fiind fata mileniului trei și rotunjimea șoldurilor va fi alta, suspinele nu vor mai fi ca cele clasice pentru a induce în eroare auditoriu, ci inedite. Pentru că bănuiam că a fost martoră la fabricarea primei creme de zahăr din zăpadă, că are șervețele din albastrul dimineții și că a fost educată să nu mai aibă nasturi la bluze.Maria punea bărbații să-i care sentimentele cu roaba pentru a arăta lumii că are cu ce iubi și urî.

Nu am îndrăznit să-i zic,hai la bucătărie să-ți mai încălzesc un pic fesele la aragaz pentru că lipsesc cîteva grade, atîtea  cîte are vinul pe care l-am băut, în schimb i-am zis; stai să-ți pun ecusonul acesta în piept că altfel nu poți pătrunde în inima mea. Maria mileniului trei s-a lăsat piratată de mine, deși eu eram născut în celălat mileniu și a început să-mi dea fel de fel de comenzi considerîndu-se mai tînără ca mine cu un mileniu. Să-i măsor sînii și să îi compar cu crinii, să-i chestionez sfîrcurile să văd dacă și-a însușit bine cunoștințele         de astronomie, dacă norii i-au coborît în coapse să-i afîneze carnea atît cît să facă dragoste mai aprigă, decît o femeie infidelă. I-a picat o lacrimă și pentru că nu suport plînsul  am trimis-o în camera în care se plînge și avem chiuvete speciale care nu ruginesc din cauza sării. Maria nu voia să fim egali. Voia să sune la poliție să vină să mă aresteze că i-am zîmbit atît de fals că ea nu s-a înroșit. Număra treptele la ieșirea din bloc și zicea, pentru degradarea ta ajung atîtea trepte. Maria nu mă dezamăgea, nici cînd încerca să îndrepte tulpina sexi a unui crin ceea ce mă face să cred că pentru o metaforă ar fi în stare să jure în fața lupilor.                                                                                                                                                                                                               

Un comentariu:

  1. Lângă text, lipseşte un buton de LIKE... unul mare... cel puţin cât roaba plină de sentimentele Mariei :)

    RăspundețiȘtergere