luni, 8 iulie 2013

Eu sînt o federație de idealuri ce aștept să iasă soarele pentru a-mi declara independența

Eu nu plec să fac dragoste pînă nu fac o verificare a organelor interne, a înclinaţiei trandafirilor față de fusul orar, a corespondenţei venită în ultimele ore pe adresa inimii. Întocmesc şi un proces verbal,  este posibil să mă oprească cineva de poliție sau procuratură  să mă întrebe de ce am atîtea asfințituri în sînge, de ce este pelerinajul ăsta de femei pe străzile  înguste ale inimii, de ce am un mers  apocaliptic, de ce sentimentele  pe care  le mai car cu roaba după mine nu au aripi. Poliţia  mă poate chestiona despre lucrurile pe care le-am vorbit în somn, motiv pentru care eu îmi înregistrez somnul pe bandă magnetică. Cei de la fisc văzînd ce muzeu ultramordern mi-am făcut din amintiri, cu instalaţii de aer condiţionat sînt în stare să-mi stabilească impozit pe clădiri atît de mare că nu aș mai avea bani să sărbătoresc niciodată apariția viței de vie în viața mea.  Oamenii primarului sînt și ei în creştere de vigilenţă şi mă supun unui interogatoriu turbat pentru a le spune le spune de ce am adormit sub aripile unei păsări că aveau ei corturi rămase din cei condamnați la moarte. Procesul verbal este bun şi pentru că din conţinutul lui afli informaţia că trăieşti şi nu eşti mort, că eşti contemporan cu perdelele de cabinetul celui mai bogat parlamentar din judeţ, că ești la capătul celuilalt fir de telefon și anunți panica din cuvinte.

Nu vreau să am soarta întregului poporului român. Nu a întocmit un proces verbal pentru țară. Nu şi-a verificat maşina viitorului să vadă dacă are bujiile la locul lor, are gongul reparat dacă va fi nevoie de vreo mobilizare. Nu a făcut o trecere în revistă a celor care pot mînca murdari pe mîini de sînge, a hoţilor de buzunare, a celor care ştiu să înnopteze fraudulos. Un funcţionar de la guvern a notat pe un caiet dictando doar păsările care mor cîntînd şi faptul că cele mai frumoase fantezii de pe pămînt le au fluturii.  Nimeni nu bănuia că noul regim politic va împuşca pe la spate oamenii cu cupoanele de pensii şi contemporanii mei s-au trezit cu dinţii stricați, cu pantalonii rupţi în fund.  La noi dezastrele şi catastrofele reuşesc cel mai frumos şi complet. Mulţi au vîndut şi aerul ţării pentru o statuie pe care o vor demola zăpezile din sufletele oamenilor. Sperînd, ne-am trezit   în zona insomniilor insuportabile.

Suferința, tristețile și sărăcia românilor se studiază în facultățile celebre din Anglia, este un material didactic inepuizabil. Noaptea este numai o parte a nefericirii oamenilor. Ploaia este un hotar între două compromisuri. De ce este atîta suferință aici nu am îndrăznit să-i întreb pe cei cu conturi în Elveția. Din cauza aceasta trebuie să avem comitete pregătite pentru recunoașterea imunității lacrimilor și inventarierea a ceea ce a mai rămas din patria noastră. Eu sînt o federație de idealuri ce aștept un moment potrivit pentru a-mi declara independența.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu