duminică, 16 iunie 2013

La cîtă dragoste fabrică inima mea îmi trebuie o femeie dublă

Am constatat că un cetăţean oximoronic ca mine nu poate fi prieten, decît cu Dumnezeu. Ştiam că fără iubire nimeni nu poate să-i cîştige încrederea divină. Ca să îi fiu pe plac Domnului şi să nu  mă mai îndrăgostesc de hainele expuse în vitrinele magazinelor am început  să  caut o femeie dublă. Pentru mine o femeie dublă, nu este aceea care a fost la Paris cu avionul de două ori şi pentru că este superstiţioasă odată a stat pe aripa din stînga şi altădată pe aripa din dreapta să nu se dezechilibreze aparatul sau femeia care scrie o scrisoare de dragoste la indigo şi o trimite la doi bărbaţi diferiţi.

Ca să demonstrez Domnului că îi merit prietenia cantitatea mea de iubire pe care inima trebuie să o fabrice este obligatoriu să fie de două ori mai mare, decît a concetăţenilor mei. Greutatea  mi-o verific în fiecare dimineaţă pentru că dorm avînd căntarul şi celelalte instrumente de măsurare a gravitaţiei la picioare. Cu toată dorinţa mea de a avea un prieten în Dumnezeu nu însemna să mă îndrăgostesc de o femeie care a născut gemeni  că are cromozomi ce dublează. Mie îmi povestise  o cunoştinţă cît locuisem cu el pe terasa unui bloc cu zece nivele, aşteptînd să ne crească aripi să fim şi noi în rîndul îngerilor sau să zburăm din acest regim politic că o doamnă, în perioada sarcinii a mîncat numai icre şi copilul ei a ajuns campion olimpic la o sută de metrii bras.

Revenind,  eu nu cred că gemenii reprezintă o dublare a  rezervelor de iubire. Doamna ce are două slujbe, două cufere cu amintiri,  două apartamente sau filmează de două ori la reclamele pentru dulciuri,  nu sînt femei duble. Ele trebuie să aibă de două ori mai mult soare în celule, să fie de două ori mai catifelate, decît celelalte femei. O astfel de fiinţă caut eu în lumea aceasta incompletă pentru a mă clasa printre fruntaşii preferaţilor lui Dumnezeu. Nu vreau să trec nici la mahomedanism pentru că această religie, deşi ai foarte multe neveste care te însoţesc în timpul somnului eu nu suport să dorm, decît singur în pat. Am şi un defect de orientare, nu găsesc polul afecţiunii, decît după ce umezesc vaporul cu cîteva sticle de vin ceea ce religia lor interzice. Să nu credeţi că doamna pe care o caut trebuie să aibă un metru lăţime, să aibă patru fese sau dublul vîrstei mele. Nu, eu tînjesc după o femeie care cu o singură gură să trezească în mine de două ori mai multe fantezii, să amîne de două ori mai mult apariţia zilei şi să aibă de două ori mai multă prospeţime. Coapsele ei să mă strîngă de două ori mai puternic, mîinile ei să acopere o suprafaţă dublă de mîngîiat, să-mi pună deoparte de două ori mai puţină moarte şi să-mi trimită de două ori mai mulţi îngeri inteligenţi să pot termina odată cu prostia din ţara mea. Caut o femeie care să aibă două valize mici de metal cu sîngele meu prezent în una şi sîngele meu viitor în cealaltă pe care să la poarte cu ea şi cînd se duce la tutungerie să-mi cumpere două pachete de ţigări. Caut o femeie dublă careia să nu-i găsesc limitele candorii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu