marți, 2 aprilie 2013

La reîncarnare vreau să fiu un măgar apolitic

Parlamentul a votat legea prin care cetăţenii României au voie, după moarte, să se reîncarneze. După dezbateri furtunoase hotărîrea a fost luată cu o largă majoritate, ţinînd cont că în viaţa asta nu au putut să-i facă fericiţi pe locuitorii ţării conform punctului unu din programul de guvernare. Am luat decizia de a-mi transfera sufletul într-un alt corp în viaţa viitoare şi după o dezbatere de o viaţă cu mine însumi am concluzionat că cel mai înţelept ar fi fi să mă reîncarnez într-un măgar. Dacă aici pe pămînt statul se poartă cu noi ca şi cînd am fi o boală de sifilis, nici nu o lasă să se extindă, nici nu o tratează, dacă ţara a bătut monedă din speranţele noastre pentru a cumpăra hectare de umilinţă, dacă politicienii ne-a legat cu funii grose, împletite din toamne, de ţăruşii sărăciei nu mai pot accepta ca şi pe lumea cealaltă să mi se dea număr de casă, să am ROL la primărie şi să fiu tratat ca un măgar, decît dacă chiar sînt un măgar. Perfidia acestor măsuri administrative m-a adus în situaţia birocratică să-mi fac dosar cu toate actele necesare pentru reîncarnare şi să-l depun în termenul stabilit la registratură raiului pentru a  deveni un măgar normal. Am menţionat în cerere că nu vreau să am pajiştea mea proprie unde să pasc, nu vreau să am un grajd cu ferestre de termopan sau parchet de stejar. Ca să nu-mi construiesc vreo mitologie de măgar bogat, cum procedează unii din ziua de azi, nu voi căuta să mă sustrag nevoilor cetăţii prin minciună. Voi împărtăşi filozofia lui Spinoza pentru a nu avea proasta inspiraţie să renunţ vreodată la pasiunile mele.
În noua mea viaţă nu am de gînd să transport toate nopţile lumii în spinare pentru a aduce răsăritul mai repede sau să mă transform în tramvai şi să car toate babele la piaţă contra unui fîn mai bun şi mai ecologic. Nu voi mai da praful de pe cărţile lui Martin Heidegger, Kant să văd ce este cu libertatea unui măgăr. Nu o să-i mai pizmuiasc pe cei ce se duc la plajă pe Coasta de Azur, nu o să-i mai condamn pe cei ce se duc să-şi scoată fierea la şedinţele de partid şi nu la chirurg. Egoismul oamenilor, frivolitatea elitei care în acest fel crede că o apropie de genialitate, aroganţa, dorinţa de admiratori pe care nu-i merit, toate aceste subiecte de asasinat politic îmi vor fi străine.O să renunţ la televizor, la sindicate, la medicamente, la pantofii mei cu girofar, la cuvintele dezosate de adevăr. Nu o să  mai mă exprim în metafore pentru a încerca să împrietenesc cuvintele între ele, nu o să mai flutur pe străzi pancarte cu drepturile omului Emoţiile ce intrau în compoziţia imaginaţiei mele nu o să mai fie de nici un folos.
Vreau să fiu un măgar de frunte după reîncarnare, cu reputaţie, cu spate puternic să pot căra greutăţile vieţii.  Din viaţa aceasta nu vreau să păstrez, decît CNP-ul să se vadă că sînt un măgar român şi prezervativul care l-am comandat la fabrica de anvelope.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu