luni, 8 aprilie 2013

Dimineţile sînt formele optimiste ale iubirii

Colaborez cu toate dimineţile. Împreună cu tinerii ei profeţi şi în baza unui protocol biologic escortăm   soarele de pe partea cealaltă a pămîntului în vieţile noastre pentru că oamenii au dreptul la un drum al lor pe care nu-l pot vedea noaptea. Ca să nu  fi lovite de miile de maşini, eu sînt  cel care ajută dimineţile să traverseze  strada. Le apăr de cîinii comunitari să nu le muşte şi pentru a nu fi sechestrate în totalitate în coapsele femeilor o parte din prospeţimea lor o ascund în buzunare.
Nimeni din familia mea nu a fost rege, voievod sau ceva asemănător şi pentru că primăvara  a trecut să îşi organizeze şantierul în cartierul meu, într-un moment de vădită sensibilitate m-am hotărît să mă autoproclam  un fel de administrator fără virtuţi al dimineţilor. Nu am grădini întinse, că am trecut la capitalism numai de douăzeci de ani, dar am idei asemănătoare unor grădini, am vise ca nişte păduri ce delapidează cerul de oxigen Nu vă uitaţi că nu mi se văd aripile, pot naviga spre ţinuturi ospitaliere, nu vă fie milă de mine că nu sînt un excursionist mondial, numele meu a vizitat toate imperiile de altădată.
Voi conduce prin decrete scrise pe aripile îngerilor ca să evit birocraţia şi corupţia din zona universului unde grupuri de negativişti pun la îndoială faptul că stewardezele sînt surori cu  păsările, deşi nimeni nu ştie mai bine ca ele să stăpînească zborul în pat. Bărbaţilor din ţara mea le voi cere să doarmă cu pumni strînşi şi graniţele patriei legate de inimă. Pentru că sîngele meu împrăştie destulă lumină, tinerilor le-am cerut să scoată Atlantidele viitoare din băltoacele politice, concetăţenii mei au dreptul la poteci performante, chiar dacă par a se îndrepta spre stele, au dreptul la un examen naţional pentru admitere în şcolile fericirii.
Se impune un juriu din castraţi care să interzică pe teritoriul ţării comercializarea catastrofelor interne, a oportunităţilor electorale, a traficului cu sărăcie. Ca şef al dimineţilor voi împropietări pe toţi visătorii cu hectare de speranţe în aşa fel, încît moartea să li se pară o viziune parodică a iubirii, iar aluniţele de pe obraji să li se pară planete condensate ce dau concerte în aer liber de energie. Veniţi, să aruncăm împreună coliviile din viaţa aceasta ca pe o investiţie în libertate, să cerem ajutorul gurii doamnelor pentru a descoperi răsuflarea mării. Sînt semne că poeţii ce par nişte steme biologice ale patriotismului vor fi mai mulţi decît politicienii, sporindu-li-se şansele la o eternitate în plus.
Colaborez cu dimineţile, încurajînd fluxul şi refluxul puterii din gusturile oamenilor, ajutînd lumina să-şi facă mutaţie în sînii femeilor, obligînd copacii să ţină minte anotimpurile iubirii noastre sub formă de cercuri. Idealul dimineţilor este acela de a transforma trupurilor femeilor în ornamente cosmice. Dorinţa dimineţilor este aceea de a face din ieburi purtătoarele de cuvînt ale boabelor de rouă. Dimineţile reprezintă factorul civilizator al asfinţiturilor şi un multiplicator al emoţiilor. Dimineţile noastre, asemenea unor adolescente, ridică entuziasmul senzualului la cote alarmante. Dimineţile sînt formele muncitoreşti, lucrative ale iubirii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu