sâmbătă, 9 februarie 2013

Arhimede interzis prin lege

Dacă uneori ea întîrzie nu-mi fac griji, are paşii grei din cauza iubirii. Alteori ajunge mai tîrziu pentru că îşi scrie un text, cam de o jumătate de pagină, motivînd tăcerile cînd eu îi spun parola ca mîinile ei să-şi dezlege primăvara din trup. În podul palmei drepte îşi ţine strîns visurile, iar în palma stîngă fericirea şi este foarte greu să îşi păstreze echilibrul. Vine la mine urmînd drumul sîngelui un fel de funie de lumină cam îngust şi cu multe obstacole.
Mai pierde o jumătate de oră ajutînd trandafirii să-şi rezolve problemele la matematică pentru că Arhimede tot îşi schimbă punctele de sprijin în intenţia lui de a răsturna Pămîntul şi automat se schimbă şi formula de calcul al ariei cercului şi al celorlalte figuri geometrice.
Eu petrec o mare parte din timp printre stele, împrăştiind norii să nu plouă şi să-mi ude cuvintele şi lumea să creadă că scriu numai elegii. M-am oferit să-i ofer inima mea ca punct de sprijin în univers. Numai că un savant în puncte de sprijin, devenit politician a  făcut tot posibilul, apelînd şi la corpul de control al primului ministru, să fiu refuzat sub pretextul că inima mea este o monarhie a emoţiilor.
Oricum am destul timp. Pentru că nu mai am nici o preocupare în afară de a-mi încasa şomajul aştept filozofic sfîrşitul lumii. S-ar putea să am acest noroc. Nu ştiu dacă au vreo legătură cu acest fenomen, dar cîteva semne prevestesc acest lucru.
În primul rînd mi-a apărut o aluniţă pe spate. Dacă spatele meu ar fi un fel Calea Lactee aluniţa a răsărit exact în locul unde ar trebui să fie Steaua Polară. Apoi numele meu a început să dea semne de oboseală, nu mai stă fix pe mine ca înainte de a scoate prima carte.
Salcîmii au început să vorbească din cauza florilor lui mirositoare, în lanul de grîu tinereţea noastră se îneacă într-o picătură de rouă, iar la căminul cultural oamenii vin să ofteze în grupuri pentru a fi filmaţi de un preot devenit regizor amator al vieţii locuitorilor din cartier.
Vreau să urmăresc cînd se va da startul sfîrşitului lumii dacă politicienii vor elimină pietrele de la vezica biliară ce-i determinau să facă atătea grimase pe televizor, vreau să văd cum se sfarmă averile lor literă cu literă, cifră cu cifră, rămînînd din ei nişte pivniţe de oase. Sînt curios dacă vor lăsa pescăruşii să le mănînce peştii din iahturi dacă vor aduce înapoi şuruburile de la fabricile dezmembrate şi vîndute pentru atîta aur cît să-ţi pui o plombă. Ne-au sfărîmat aerul din case şi nu am mai avut nici pentru un sărut, ne-au dat la toţi ochelari fumurii  ca să nu putem distinge bolile care atacă adevărul. Ne-au distrus sistemul imunitar al zîmbetelor.
Aştept şi eu ca toţi locuitorii planetei să se stingă lumina, însă tare mi-e teamă că guvernul României să nu dea vreo ordonanţă şi să interzică sfîrşitul lumii.

2 comentarii:

  1. Aici trebuie sa te contrazic,,,s-a dat demult startul la sfarsitul lumii si, dupa cum vezi, nu se schimba nimic, n-a avut nimeni nici o revelatie!

    RăspundețiȘtergere
  2. Dumnezeu nu joaca zaruri cu lumea.(nici macar cu Guvernul Romaniei).Inceputul sfarsitului lumii e aici, acum...Cu fiecare clipa care trece prin prisma unei lumi bolnave de timp si orgolii, ratacite intr-un realism cotidian absurd.

    RăspundețiȘtergere