sâmbătă, 5 ianuarie 2013

Visul ca o expoziţie în bucătărie

Într-o dimineaţă m-am trezi cu copacii transformaţi în bărbaţi şi cu florile preschimbate în femei, anunţînd Europa că din cauza sărăciei vor să preia puterea în ţară. Aveau o nefericire verticală, luau pastile ca fructele lor să aibă gust, florile beau roua cu un biberon nestandartizat, unii copaci se spînzurase că pămîntul în care creştea era analfabet, albinele stăteau numai prin baruri şi se gîndeau doar la sex, cerul era prea jos şi nu puteau respira.
Domnii copaci, avînd o nelinişte cum numai în versuri mai găseşti, purtîndu-şi cercurile la brîu ca pe nişte curele late, umblau pe străzi, ţineau mitinguri în pieţele publice, încercînd să-i găsească luminii o locuinţă. Domniţele flori cu gene lungi, cu buzele sărate ca şi cînd ar fi fost la mare, pregătite să primească iubirea în gazdă, rămîneau visătoare.
Alegerile parlamentare se hotărîse să aibă loc la ora cînd poporul avea cea mai mare inteligenţă şi sinceritatea, nu ar mai putea genera iluzii morale. Bărbaţii vor vota cu fructe şi femeile cu petale. Păsările au numărat voturile mai repede decît calculatoarele hackerilor. Cînd soarele era cel mai aproape de noi, parlamentul a fost constituit şi prim-ministrul a fost ales bărbatul transformat din cel mai frumos brad din munţii Carpaţi.
În prima şedinţă, ne aşteptăm să dea o lege prin care preţurile să fie atît de mult micşorate, încît să nu îşi mai recunoască părinţii, speranţele să formeze un zid chinezesc împotriva ameninţărilor de orice fel, ploaia să fie liberă să-şi facă în oraş o fabrică de submarine penru transportul viselor prin toate porturile lumii. Poemele să poată fi ţinute în sutiene, iazurile îngheţate să poată fi folosite la vizionarea filmelor 3D, timbrele pe scrisorile de dragoste să aibă pictate nuduri. În noua lege, să fie stipulat clar că nu vom mai şlefui statui, decît pentru armăsarii ce aleargă mai repede, decît motocicletele, să fie interzise jucăriile erotice, altfel copiii se vor naşte cu verighete pe degete. Miniştrii să nu mai fie numiţi după rapiditatea cu care îşi igienizează stomacul, înjurăturile să fie stabilite prin lege, iar acolo unde este posibil să fie transformate în rugăciuni, medicamentaţia  împotriva sindromului înălţimii să fie gratuită. Nu ştiu la ce să mă aştept, la o decepţie comodă sau la un succes dureros.

Un comentariu:

  1. N-ai la ce sa te astepti, viata merge inainte ca si pana acum!Mai bine sa fi pesimist si pregatit de orice decat optimist fraier luat prin surprindere de cea mai mica adiere de vant.

    RăspundețiȘtergere