luni, 21 ianuarie 2013

Libertatea de a-ţi pune cătuşe singur

Cei care lăsăm bileţele sub preş îngerilor să ne închidă aragazul, apa,lumina, cînd plecăm în capitală, să mai cumpărăm cîte un colţ de patrie din Obor, văd că de cîţiva ani se vinde şi la bucata de un hectar, cei ce nu acceptăm transfuzii de sînge, decît de la trandafiri şi ţinem femeile la bucătării în halate de aer să frăgezească bucatele, azi, 21.01.2013, toţi am primit cîte un fax de la guvern.
După ce ni se spune că ONU a hotărît să ningă în fiecare ţară cîte un sfert de oră zilnic, că toate meridianele vor fi trasate cu aţă ignifugată ca teroriştii să nu le mai poate aprinde, sîntem informaţi solemn, că acţiunile întreprinse pe teritoriul ţării de creştere a PIB-ului au fost zădărnicite de un cîrd de vulturi, care au consumat tot oxigenul industrieii şi aceasta aproape s-a asfixiat. Referitor la agricultură, deşi vacile au fost dopate să dea mai mult lapte, din cauza discursurilor politice televizate, animalalele s-au stresat, au început să bîrfească fînul şi efectul a fost invers. Ca să treacă pe celălalt trotuar al străzii, unde este sediul capitalismului, economia a avut o călăuză care îşi ţinea gîndirea înfăşurată pe mosor şi pînă o desfăşura să vadă pe unde sîntem trecea cîte un deceniu, se menţiona în fax.
În ultima parte a acestuia, ni se amintea "...guvernul nu are nevoie de suferinţa poprului, tristeţea, durerile şi indiferenţa faţă de oameni, nu se pot compensa cu datoria publică, nefiind evaluate în euro". Anul acesta va fi un an de sacrificii, ca de altfel în toţi ani de cînd mă ştiu pe pămînt, este posibil să apară şi OZN-uri în anumite sectoare economice, iar metabolismul celor fără carte ar putea să se schimbe şi să scape de sub control. Nu se vor mări pensiile, s-ar cumpăra prea multe flori pentru morminte şi riscăm ca inflaţia să explodeze, nu vor creşte salariile ca emoţiile angajaţilor să nu fie atît de puternice să le producă tahicardie sau să se creeze panică în cuvinte şi magazine. Taxele, pentru mersul cu liftul, folosirea sinonomelor şi libertatea de a digera, vor rămîne neschimbate.
În consecinţă, continua faxul, vor fi autorizate în maxim o oră, mitingurile, grevele şi revoltele dacă participanţii prezintă adeverinţe că sînt complet sănătoşi. Nu vor fi folosite tunurile cu apă, decît dacă vreun demonstrant îşi aprinde ţigara. Gazele lacrimogene vor fi folosite cînd partipanţii, nu vor şti să răspundă la întrebarea, "Cînd minciuna devine un fenomen istoric sau excitant social?". Armata va fi scoasă în stradă în situaţia extremă cînd se va cere ca viitorul să fie eliberat din puşcăria unde este ţinut ostatec de douăzeci şi trei de ani.
Faxul are şi un P.S.: "Libertatea de a fi sărac şi a muri cu zile va fi trecută în noua constituţie.".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu