sâmbătă, 19 ianuarie 2013

Am fi fericiți dacă ați plînge de mila noastră mai departe de urne

Domnilor, am fi fericiţi dacă aţi veni să ne plîngeţi de milă la noi în case. Am fi onoraţi să intraţi în dormitoarele noastre micşorate de frig să ne spuneţi că nu putem fi fericiţi din cauza păcatelor părinţilor noştri şi a faptului că stînd la coadă la şomaj am uitat să împrospătăm memoria zăpezii.
Vă rugăm să cinstiţi un pahar de vin cu noi că ni s-au atrofiat muşchii fericirii, că sărăcia ne-a diminuat simţurile pînă spre zero, că am devenit specialişti de talie mondială în obsesii morbide, deşi nu am fost traşi la răspundere pînă acum că Emil Cioran s-a născut pe aceste meleaguri. Vă invităm să ne priviţi cum devenim fericiţi cînd montăm paratrăsnete în grădină ca apocalipsa minciunilor să nu ne lovească direct în cap. Veniți,  să ne vedeţi ce bucuroşi sîntem cînd ne confecţionăm scări pentru a ne urca pe acoperişul speranţelor în linişte să nu părem necuviincioşi.
Vă rămînem datori, că ne învăţaţi cum să ne măsurăm suferinţa şi plînsul, că ne lăsaţi şi instrucţiuni de folosire şi reparare, în caz că se defectează contorul pentru lacrimi, dar nu ar strica dacă ne-aţi lăsa şi un ghid pentru murit. Ne place întonaţia cu care ne plîngeţi  de pe plajele din Malibu, Paros, Kaş. Ce păcat că tristețile lor nu sînt atît de lungi să ajungă pînă la noi, oricum freamătul lor se aude pînă aici unde sînt depozitate urnele de vot. Vă sîntem recunoscători, că aţi dat bolile afară din spitale şi umblă vagaboande pe străzi, că aţi închis fantomele viitorului în fostele unităţi militare şi le ameninţaţi cu mitralierele. Vă mulţumim că ne ascultaţi telefoanele pentru că fiind preocupaţi la ce se întîmplă în jurul nostru şi în noi ne-am sclerozat şi nu mai ţinem minte ce vorbim cu iubitele, cu prietenii, cu personajele din cărţile de groază. Dacă va fi nevoie o să vă întrebăm pe dumneavoastră cînd am dezvelit ultima oară şoldurile unei femei sau cînd am devenit ilegitimi că l-am citit pe Rimbaud care fuma canabis.
Nu o să vă uităm niciodată că nu aţi arestat iedul care a spart cu vîrful corniţelor globurile păpădiilor, că nu ne amendaţi cînd avem halucinaţii, constatînd că vă faceţi mici monarhii din familii, că nu ne tăiaţi după listele electorale cînd vedem negru în faţa ochilor. Dacă ne veţi construi şi televizoare mai mari de trei metri pe patru metri, să putem dormi în ele şi să vă ascultăm toată noaptea cum ne doriţi binele o să vă propunem drept eroi de probă.
Ca să nu ne mai bociţi de la distanţă, putînd să vă pierdeţi identitatea că sînteţi prea mulţi am fi fericiţi să plîngeţi de mila noastră la noi acasă, chiar din faza în care de cîteva ore am ajuns în utere şi începem să ne bucătărim chipul. 

3 comentarii:

 1. Vrem sa va publicam, insa greu cu pseudonimul asta...H M. Dati-ne o solutie viabila, ca sa putem colabora.Multumim

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Semnătura care nu mai poate fi negociată şi o accept este, V.P. Maldoror.

   Ștergere
 2. De acord ! In consecinta, v-am publicat. Puteti vedea articolul dvs aici http://altfelmedia.blogspot.ro/2013/01/dorinte.html. Multumim pentru disponibilitate si... sa fie intr-un ceas bun.

  RăspundețiȘtergere