duminică, 13 ianuarie 2013

Cînd lumea mi se pare incompletă

Tînjesc după o lume în care cei ce visează pe trecerea de pietoni să nu mai fie claxonaţi. Dacă vrem să ne înscriem la concursul de examinat forma inimilor în timp ce se citesc ideile principale despre iubire, să nu ni se mai ceară adeverinţe că avem haine cu eticheta Versace, Lacoste sau Levi-Ştrauss. Deşi, am sentimentul că nu am făcut ce trebuia în această viaţă, îmi doresc să trăiesc între oameni cu amigdalele scoase, să poată să urle la mitinguri, fără riscul de a se inflama, iar suferinţa să fie considerată factor penal al subminării economiei naţionale. Trebuie supavegheată  tehnica de producere a bucuriei, precum şi umiditatea optimă ca să devină contagioasă. Fericirea şi libertatea de a împuşca pe străzi tristeţea să fie trecute în constituţie. Mi-aş dori că noile autoturisme să-şi oprească motorul automat cînd tinerii fac dragoste în ele, atît pentru reducerea numărului de accidente, cît şi pentru a evita ca gazele de eşapament să ne adîncească slăbiciunile şi să ne afecteze viziunile ecologice. Mi-aş dori ca ideile să fie ca nişte magazine cu ferestrele mari înşirate în centrul oraşului în care oamenii să intre şi să cumpere adevăruri. Pe rafturi să fie toate felurile de dreptate, dreptate de năuc, de judecător, de politician, de copil, toată lumea să fie mulţumită de abundenţa ofertei.
Oamenii care încearcă să stingă un incendiu să salveze cu prioritate cuvintele, apoi săruturile, păstrate în cutii cu mulaje,  după aceea neîncrederea cu studii comerciale la Harvard şi la urmă, cămaşile în care am avut îmbrăcată tinereţea.
Poate cel mai mult, îmi doresc ca şefii de state şi de guverne să fie femei. Adio războaie, adio conflicte fumegînde, omul public va avea acelaşi fel de ten, ca omul de rînd, ca fochistul sau heterodocşii. Tratatele vor fi semnate în bucătării, între tacîmuri, soldaţii nu vor mai avea epoleţi, ci nişte dreptunghiuri de hîrtie pe care vor fi notate femeile pe care le-au cunoscut, cine are mai multe linii trasate cu ruj, va fi mai mare în grad. Pămîntul s-ar simţi iubit, natura protejată şi pentru că se vor emite legi ca planeta să se învîrtă mai lent spre a se diminua ridurile, tinereţea va fi partea ultimă a  existenţei. Tichetele de masă vor fi eliberate către consumatori sub forma săruturilor, se vor face reduceri de preţuri la dormit, vom avea haine cu ultimile ştiri politice şi divorţuri, manichiuristele vor deveni motorul economiei de piaţă, vom fuma numai ţigări mentolate cu filtrul fabricat din păr emoţionat.
Va fi o lume unde copiii, la cinci minute de la concepere, vor indica mamelor unde să îi nască.

2 comentarii:

  1. Daca lumea este incompleta, nu ai alta solutie decat sa o completezi.
    Am dreptate?

    Off! Ma omoara sistemul tau cu Chapta sau cum s-o numi :((

    RăspundețiȘtergere
  2. imi plac lumile utopice dar de data asta ai cam sarit peste cal, mai ales cu trecerea de pietoni....pai trebuie sa fi ninja pe trecere, sa anticipezi directia, viteza si starea de spirit a soferului, sa vezi daca e dispus sa incetineasca, sa franeze, sa te invite amabil sa treci sau sa-ti taie fata cum se zice...visatorii n-au ce cauta pe trecerea de pietoni.

    RăspundețiȘtergere