luni, 31 decembrie 2012

Un anunţ important


Pentru că am avut toate meseriile din lume, mai puţin cea de actor, vă anunţ, că în preajma Anului Nou se întîmplă lucruri inexplicabile. Scade dramatic numărul nevestelor,transformînd lingurile şi celălalte tacîmuri în jucării sexuale. Fustele pot fi ridicate şi de vînt cînd sînt pe sîrmă, apoi bărbaţii, nu ştiu să dea exemple de simetrie copiilor, decît sînii sau fesele lui Kim Kardashian. Dacă îi rogi să scrie o vedere cuiva, cu prilejul revelionului, scrisul este destrăbălat, literele miros a vin şi o ştapilează cu o bucată de pîine să miroasă a lan de grîu.
Ca să nu se producă o blocadă electromagnetică în oameni, înainte ca anul să-şi schimbe identitatea, trebuie să ne transformăm visele în parapante să poată pluti peste lumea nouă ce ne aşteaptă cu o bucurie subtilă.
Îmi îngădui să vă informez, că toate trenurile sînt pline cu poeţi plecaţi să se aprovizioneze cu hîrtie şi vin, nici vulturii nu mai iau pe nimeni la bord, decît pe cei care cred că optimismul, nu este un obicei sălbatic şi nici pe cei care au nevoie de martori ca să spună adevărul. Păsările nu mai beau apă, decît fiartă şi răcită ca microbii să nu le deturneze zborul, cîinii vor să fie fotografiaţi lîngă bradul împodobit să demonstreze că s-au vindecat de prostată. Pentru că inimile nu mai fac faţă atîtor urări şi iubirea are gust proaspăt, celulele bărbaţilor se cristalizează mult mai repede, cerînd o repartiţie mai mare de sînge şi zîmbete. Ţăranii în loc să dea fînul vitelor se culcă în el să-şi piardă verighetele, cuvintele se înghesuie în lumuzinele de lux ale politicienilor, fiindu-le mult mai uşor să mintă, regina de pe tabla de şah îşi dă sutienul jos, aşteptînd să fie dată mat. Se produc pagube imense cu ocazia schimbului de daruri, oraşul colaborează cu beţivii şi ţine blocurile nemişcate, iar femeile relansate de saloanele de înfrumuseţare devin excitanţi ai imaginaţiei.
Atenţie sporită trebuie avută la aruncătorii de potcoave. Ca să arate celorlalţi cît sînt de fericiţi oamenii, cu potcoavele găsite prin praf şi tangouri, zvîrlă unii în alţii, făcînd loc norocului să intre în noul an. Aveţi grijă, vreun îndrăgostit să nu arunce potcoavele cu cai cu tot.

Pentru că spaţiul dintre ani este aşa de îngust, ca să trec în cealaltă parte, mi-am făcut o menghină din trandafiri şi m-am supţiat atît de mult că nu mai este nici o problemă să intru între coapsele unei femei fără să-i mai deranjez cămaşa de noapte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu