luni, 17 decembrie 2012

Stimate domnule Preşedinte

Pentru că am avut o zi ratată, după ce de dimineaţă la extemporalul pe care l-am dat trandafirilor niciunul nu a luat notă de trecere la politică, vă rog, să mă propuneţi să fac parte din noul guvern, că după cum văd se găseşte blocat în firele de telefon. Să ştiţi că nu mi-a mai crescut părul pe picioare de cînd am visat să devin ministru, nu mai stau pe şezlong să mă bronzez şi să nu mă mai recunoaşteţi, nu mă mai bîlbîi cînd dau sutienele jos şi sînt pe punctul de întineri cu zece ani că mi-am înlocuit toţi nasturii cu unii ecologici.
Vă spun că un prieten de-al meu care a scris o carte, despre curelele de la pantaloni ce pot fi folosite şi la spînzurat în caz de urgenţă, m-a întrebuinţat ca personaj principal, eu sînt cel ce toarnă în fontă cataramele ce nu mai pot fi deschise niciodată, evitînd astfel mii de violuri. Tot eu sînt cel care a opţinut o semi-victorie, salvînd o tînără pe care gerul o prinsese dezbrăcată în pat, perforîndu-l cu bormaşina.
La naştere am avut capul aşa de mare că a trebuit să mă scoată cu macaraua din mama, fără să-mi afecteze materia cenuşie sau ordinea celulelor. Naşterea mea a durat o săptămînă, pînă s-a organizat şantierul, pînă s-a fixat macaraua şi nu am zi de naştere ca subalternii să-mi aducă cadouri. Am rude în toată lumea, toţi cei ce umblă cu paharele după ei, la serviciu, în tramvai, la polul nord sînt neamurile mele.
Dacă îmi daţi postul, prima grijă va fi să înlocuiesc banii că ăştia de acum sînt senili, nu ţin minte nici cît costă o pîine. Voi emite o nouă monedă dintr-un material fricos să le fie teamă să mai doarmă prin buzunarele hoţilor. Pentru creşterea economică voi folosi curenţii de aer din casele celor harnici, inteligenţa delfinilor, mirosul gutuilor. Disperarea oamenilor o voi întrebuinţa la prelucrarea sărăciei, voi confecţiona din ea pietre preţioase şi le voi vinde celor bogaţi. Voi pune bazele unui program naţional ca femeile peste treizeci de ani să fie folosite la încălzitul caloriferelor şi al dimineţilor ce intră iarna în oraş, iar sînii, producători de energie electrică,  voi da dispoziţie să fie conectaţi la sistemul naţional energetic. Am experienţă în munca de conducere, am fost şef de stradă, şeful celor ce-şi ţin ochii aţintiţi către soare. Am mult bun simţ, că nu ar încăpea nici în tot palatul Cotroceni, şi nu o să vă cer să puneţi gărzi de corp şi stămoşilor mei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu