duminică, 2 decembrie 2012

Născut în zodia păpădiei

Cînd mă părăsesc femeile, spunîndu-mi că versurile mele miros a cîine în călduri, dorm pe cămăşile lor de noapte să le ţin calde pînă se întorc din Spania, însă dimineaţa cînd mă trezesc păsările au piper în cîntec, în copaci începe un război civil, iar apa oftează după scoici. În aceste momente, semnele de întrebare nu-şi găsesc punctele de sub ele ca să stea cît mai cocîrjate, melacolia se rostogoleşte în mine ca un ghem de lînă şi cuvintele nu se limpezesc decît după ce le spăl în cafea. Toate aceste curiozităţi cred că mi se întîmplă pentru că nu am trecută în cartea de identitate pe lîngă numele părinţilor şi zodia. Poate lumea vrea să ştie cu ce stele mă învecinez, dacă o să-mi bat copii şi nevasta cînd Marte va fi în ultimul pătrar, dacă o să-mi fac din fanteziile femeilor instrumente muzicale cînd Venus îşi pipăie meridianele. Zodia fiecăruia e ca interiorul unei curţi unde planetele îşi scriu codul CAEN pe uluci să ştim cînd murim sănătoşi. De unde să ştim noi să ne siliconăm inteligenţa, să ne oxigenăm cuvintele să pară nişte doamne telegenice, de unde ştim noi afacerile dintre cer şi nori, iubirile ce urmează să iasă la pensie, cîte hectare de salată trebiuie să cultivăm să cîştige şi un român premiul Nobel dacă nu citim pe prompter drumurile misterioase ale stelelor. Cînd un astru trece cu funicularul pe deasupra casei, rezervele mele amor scad, îmi creşte glicemia, iar teoria că pe picioarele femeilor gonflabile nu creşte păr pare o invenţie nefericită ca blocurile de garsoniere comuniste.Cineva care nu-şi cunoaşte zodia pare un cititor care se uită numai la poze, este un analfabet care nu ştie de ce a dezertat, este un politician care crede că jugul ne stă aşa de frumos pe gît doar că l-am purtat secole de-a rîndul.
Doamna responsabilă cu cărţile de identitate mi-a spus că nu există rubrică pentru zodie şi nici pentru pseudonime, dar dacă totuşi vreau să fac o reclamaţie o pot face către guvern că experţii guvernamentali sînt numai astrologi.
Dacă nu o să-mi treacă zodia în cartea de identitate pe chipul meu, nu o să se mai găsească loc pentru nici un zîmbet că acestea sînt prevăzute numai în comete, dacă prin apropiere este vreo gaură neagră şi eu o confund cu vreo femeie cine o să mai ia apărarea fluturilor. Duminica viitoare ar trebui să mergem la vot şi pentru că nu cunoaştem nici un candidat ar trebui sa-i alegem pe cei din zodia noastră, dar dacă nu avem zodia trecută în cartea de identitate o să se spună la televizor că am fraudat votul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu