vineri, 21 decembrie 2012

În căutarea inocenţei

Zăpada are nevoie de cineva pe care să se aşeze să arate că nu este provizorie. Pentru fiecare fulg de nea făceam cîte un nod la batistă să nu le uit numărul. Terminasem toate batistele, trecusem la cerşafuri şi nu vă mai divulg finalul că ajunsesem să-mi înnod şi cuvintele. Strigam la cei din jur să nu se mai mişte că uit unde am ajuns cu număratul, dar nu mă pot întrista la comandă şi nici nu am pretenţie la oameni să nu deranjeze zăpada pentru că ei deranjează şi motopompele cu care extrag extazul din surîsul femeilor. Atît îmi trebuie să ies vreun fulg de zăpadă lipsă că primăria mă pune să plătesc cum de altfel a mai făcut odată, m-a sancţionat cu avertisment că nu l-am salutat pe primar în somn. Îmi era greu să număr fulgii de zăpadă pentru că foarte mulţi concetăţeni visau şi le împrumutau zborul şi atunci croitoreasa mea care îmi cosea de obicei rănile, mi-a zis că ar mai uşor dacă aş înşira fulgii pe o aţă sau aş lua fierul de călcat şi i-aş netezi puţin.
Chiar dacă zăpada m-ar lua cu ea, ce ar fi de vizitat în ceruri? Nu vedeţi că toată lumea vorbeşte de moarte din auzite? Cîte ordonanţe ar trebui să dea guvernul ca să-mi blocheze simţurile să nu mai pot pipăi singurătatea?
Credeţi că acolo sus, nu o să-mi obosească sîngele sau că dragostea nu se scoate la licitaţie? Credeţi că acolo lumea doarme în pat şi nu bîrfeşte, că bordelurile nu au tarife, că viteza luminii face ca poezia să fie vîndută pe alte planete la preţul unei tornade?  Te pomeneşti că dau de vreun diavol care nu stie decît să mărească taxele pe îmbrăţişări şi pe lipsa de idealuri. Nu cred că acolo sus fericirea este în permisie permanentă sau că în moţiunile de cenzură o să găsesc primăvara înghesuită. Nici în ceruri iubirea nu poate trece pe roşu, nu se dă dobîndă cînd apeşi telecomanda pe programul de curcubee. Nici măcar nu există lut să-mi fac privighetori. Amintirile tot în cufere de lemn se ţin.
Aş fi recunoscător dacă deasupra acestei zăpezi, acolo sus, m-aş întîlni cu Moş Crăciun să-i cer copilăria înapoi.

Un comentariu:

  1. Cu alte cuvinte era mai bine sa nu aflam ca Mos Craciun nu exista!Dar ce te impiedica sa ai sarbatori magice? Eu iti doresc un Craciun plin de caldura si de imaginatie.

    RăspundețiȘtergere