marți, 27 noiembrie 2012

Muza

Era abătut, o pasăre ce memorase cu altă ocazie vacarmul de la o nuntă acum i-l cînta, stătea camuflat între două drumuri pe care treceau maşini pline cu zăcămintele iubirii, gîndurile îi trăgeau la galere spre o insulă unde vinul se bea din saxofoane. Ziua de mîine va avea aceiaşi temperatură rece ca a întrebărilor, acelaşi miros de coapse încordate, motiv pentru care nici nu-l îngrijora revolta aparatelor de haşurat minciuni, ştia că zecimalele ce rămîn dintr-o dragoste au dreptul la un cîine, conform unei ordonanţe de guvern.
Dacă îl întreba cineva ce meserie are, spunea repede că este scriitor ca şi cînd această activitate i-ar fi permis să doarmă de-a curmezişul în cuvinte sau i-ar fi înflorit şapca ce-i stătea pe frunte ca o baricadă. Aşa zisul scriitor umbla cu un tub de fixativ la el să menţină rotunde buclele imaginaţiei, de altfel, nici nu scria versuri, el punea cuvintele pe spalier şi lega cu rafie. Ca să citeşti un poem de-al lui trebuia să te ridice o macara pînă la vîrful plopilor sau să ai o maşină de zbor, cum ar fi un vultur, să te ridice în văzduh. Eu nu am reuşit să descifrez din prima strofă, decît ceva despre un bărbat care avea două şliţuri şi trebuia neapărat să intre în politică, iar mai spre sfîrşit o descriere despre o tînără de la ţară care avea sînii pătraţi că îşi pusese sutienul cu cutie cu tot.
Era trist şi pentru faptul că statul capitalist nu-i recunoştea meseria, spunea că este un scrib necalificat, nu produce profit, în ultimul timp îi sufla degeaba pixului, acesta nu mai voia să colaboreze cu hîrtia, că era netalentată, dar supărarea mare îi venea de la muză. Muza pe care pusese ochii era modelată de un Phidias din cartier, cu solar pe fese, numai pe picioarele ei puteai să afli dacă gura îţi face un cerc perfect, însă aceasta nu-l voia în ruptul capului să-i îndrepte dantela de la chiloţi. Degeaba lua la micul dejun trandafiri sau îşi băga în ciorapi acceleraţia de la utilajul de sedus, ei nu-i plăceau barbaţii care făceau din texte muzicuţe. A intervenit şi mama lui, spunîndu-i muzei că la ei în sufragerie, nu ţi se lasă sînii, ca are fotolii cu excitatori, pahare cu voci erotice şi toate astea pe gratis. Nimic.
Ca să se răzbune a scris o nuvelă pe nerăsuflate, unde muza era eroina principală. A violoat-o, i-a tăiat sfîrcurile, locul misterios pe unde vin copii spre patrie era păzit de soldaţi ruşi, i-a injectat sînii cu ceaţă să devină timizi, iar rujul i-l întindea cu un mixer şi tot aşa pînă a terminat nuvela. La final, a ieşit pe stradă zîmbitor, gîndindu-se că trebuia dusă şi la Casa Poporului să vadă şi parlamentarii ce i-a făcut el secretarei lui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu