duminică, 11 noiembrie 2012

Coletul curtezan

Ajunsesem acasă la părinţii mei dimineaţa cînd prospeţimea luminii făcea ca formele lucrurilor să pară imperfecte. Toţi se uitau la mine ca la un imobil nelocuit, copilăria bătea la o maşină de scris veche scrisori pe care nu le trimitea nicăieri, prin crăpăturile zidurilor am observat nişte gîngănii pe care le recunoşteam de cînd le puneam să maseze spatele ierburilor, paharele tinereţii neşterse de vise mă aşteptau ciobite pe rafturile unei biblioteci dărăpănate. Vorbeam cu fratele meu că politica actualului guvern, de fapt a tuturor guvernelor, merge într-o direcţie greşită şi ne uitam curioşi pe stradă să nu se fi rătăcit pe aici pe la noi, cînd vecinul nostru Toader m-a invitat pentru cîteva minute la el să-mi arate ceva.
Cînd am ajuns, mi-a spus că poştaşul i-a adus un pachet cu fel de fel de obiecte care nu ştie la ce i-ar putea folosi pentru că aşa ceva nu a mai văzut în viaţa lui. A refuzat să-l primească, dar destinatarul trecut pe avizul de expediere îl indicau fără dubii pe el drept proprietar. Toader era un ţăran trecut de prima tinereţe, gospodar de primă mînă ce standartiza orişice muncă de care se apuca. După ce mi-a arătat conţinutul misterios al pachetului mi-am dat seama că este o încurcătură. Cum ajunsese aceste jucării erotice la el, numai dumnezeu ştie. Nedumerirea lui consta în faptul că dacă nu o va revendica nimeni la ce ar putea folosi aceste curiozităţi. Luase în mîinile lui mari o pereche de cătuşe îmbrăcate în pluş, cred că astea ar fi bune ca zgardă pentru cîine, spuse el, dar eu nu plimb cîinele prin sat că mă fac de rîs. Cu aceste inele ce aş putea să fac că sînt prea mari pentru piciorul unui porumbel, iar bilele astea parcă sînt din piele de om, nu sînt bune nici să păcălesc găinile să ouă în cuibarele lor. Pe lîngă setul lovers nature skin, cablu cu bile vaginale, inele cu stimulare electrică, manşoane cu proieminenţe, trusa cu năzdrăvănii a lui Toader mai conţinea ulei de masaj erotic, pompe pentru sfîrcuri, dild dublu.
Fără explicaţii, fără detalii şi îndoieli i-am spus să îi ducă înapoi poştaşului coletul curtezan că nu are ce face cu el la arăturile de toamnă. Ulterior, s-a aflat că destinaturul real al pachetului era nepotul lui Toader, student la Academia de teatru şi film, care avea acelaşi nume cu al lui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu