miercuri, 21 noiembrie 2012

Clona

Am un prieten foarte apropiat, aş putea spune că seamănă cu mine, sută la sută, unii spun că sînt chiar eu , avem aceiaşi mărime la haine, numai că unul din noi trebuie să îmbrace căptuşeala, să poată scoate reumatismul din cuvinte. Sîntem monocorzi, dacă ne propunem să ţinem secret un zîmbet, nici cu lexicograful nu-l afli de la noi.
Nu prea reuşim să ne îndrăgostim, deşi facem eforturi mari, aşteptînd pe la poarta liceelor, poate vreo fată cu nota scăzută la purtare are nevoie de încurajare să şi-o mai diminuieze, odată am stat în staţia de tramvai din ianuarie pînă în mai, aşteptînd cu disperare poate vreo femeie cu handicap la dragoste se va opri să se înscrie pe lista noastră de călători. Sînt şi lucruri care nu-mi convin la el, în fiecare dimineaţă cumpără ziarul financiar "Bursa cu eczeme" şi urmăreşte serialul cu cei mai bogaţi oameni din România.După ce întoarce ziarul pe toate părţile şi află că nu face parte dintre ei, fluieră a pagubă, zicînd, au ajuns buzunarele să conducă lumea. Apoi, niciodată nu pleacă în concediu, i se pare o copilărie să dai bani pe peisaje care instantaneu intră în amintiri, cînd el anual străbate cu planeta patruzeci de mii de kilometrii, dînd ocol soarelui, ca să nu vă spun că din cauza călătoriilor îi creşte părul prea repede şi este nevoit să dea sume importante de bani la frizer. Este foarte deştept, a memorat cele o mie de poziţii de sex cît m-am certat eu cu cei de la taxe şi impozite de la primărie care mă pusese la plată că, văz doamne, am mai mult de cinci pogoane de singurătate. Nu seamănă cu ceilalţi intelectuali, calculează tot timpul, spre exemplu, a calculat ce distanţă aleargă o femeie în pat cu spatele în zece ani sau care este viteza de deplasare a iubirii cînd femeia aleargă între doi bărbaţi. Cîteodată, vreau să-l părăsesc, dar aveam amintiri comune, foloseam aceleaşi cuvinte, acelaşi înger casnic ne cumpăra costume de baie. Am stabilit să nu ne mai serbăm ziua de naştere la aceeaşi dată, el să serbeze cînd a fost conceput, eu după nouă luni, cînd m-am născut, el să doarmă în camera ce tulbură simţurile, eu în nacela balonului umplut cu ozonul copilăriei. Nu vreau să-l mai las la internetul meu făcut din versuri, toată ziua se uită numai la filme porno de mi s-a defectat serverul care îl ţin în inimă. Acum înainte de alegeri sînt hotărît să mă despart de el, dar mă gîndesc cu groază cine o să mai înjure.

Un comentariu:

  1. seamana mai mult a siamez decat a prieten si atunci va fi foarte greu sa-l operezi si sa scapi de el...si riscant ca s-ar putea sa plece cu tot cu unele organe esentiale.

    RăspundețiȘtergere