luni, 29 octombrie 2012

Protecţie hormonală

Am tocmit cîţiva poliţişti cu pistoale să mă apere de mercenarii toamnei. Fac prăpăd utilajele lor militare   demolează tot. Am aflat că sîngele meu ţine o corespondenţă secretă cu toamna, mi-a spus poştaşul cînd mi-a adus invitaţia pentru a inventaria locurile pustii din sufletele oamenilor. Cred că frunzele ştiu ce-i un abuz sexual  că vîntul le pipăie pe toate părţile  şi cînd constată că li s-au fleşcăit nervurile şi au tenul gălbejit le abandonează. Un nor cu carismă, disident al secetei, de-abia aşteaptă să facă noroi prin îndoielile noastre.
Adăugaţi o legendă


Poate din cauza aceasta mi-am adus aminte cînd într-o noapte încercînd să-i aflu aria sfîrcurilor cu gura mi-a povestit o parte din viaţa ei. Atunci, nu ştia să spargă întunericul cu zîmbete şi nici nu era şefă de partid. Avea cinsprezece ani cînd celulele au început să-i producă ozon. După ce părinţii s-au despărţit şi mama ei care lucra la departamentul de export al produselor zaharoase, era plecată cu săptămînile, trebuia să o îngrijească cineva. Nu o putea lăsa numai în grija imnului naţional şi a celor trei vişini din curte. Şi a găsit . Vărul mamei ei era un bărbat autoexilat la etajul trei al unei elegii. Trupul lui avea inteligenţa, apucăturile şi parfumul unei femei. Era o fiinţă născută după legile imaginaţiei, o uniune între o pasăre şi o suferinţă. În el se adunase toate absenţele proprii bărbaţilor. El a fost şalupa salvatoare pînă a terminat facultatea. 

Mulţi din jurul lor aveau o judecată încheiată ermetic cu nasturi gotici. Bîrfele aveau ochii atît de bulbucaţi că tot praful ce se ridica în urma maşinilor se aduna în ei. Mama ei o băgase între aceşti călugări pontificali: ÎI pusese paznic un bărbat ce nu putea iubi decît alţi bărbaţi pentru a o proteja de spontaneitatea unor tentaţii.
Uitasem pentru o clipă dezmăţul la care erau supuşi copacii, gîzele văduve ce îşi decapitase amanţii. Soldaţii toamnei înaintau cu bonetele trase pe ochi. Făceam pe cavalerul cu hainele mototolite de propriile dorinţi. Ea ajunsese şefă de partid cu ajutorul unui homosexual, dar eu de unde să găsesc o lesbiană să facă dragoste cu această toamnă pentru a o linişti?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu