miercuri, 3 octombrie 2012

Petrolul poate fi extras şi din femei

Am primit o înştiinţare de la partid prin care eram somat să donez sînge unui tei din cartier că după cum arată poate influienţa negativ alegătorii. Fusese lovit de o basculantă plină cu afişe electorale de se vedeau cercurile  pline de ani în el fără să fie nevoie de autopsie. Prea mult sînge nu mai aveam în artere, îl folosisem pe post de combustibil într-o iubire din trecut, dar îl completam din cînd în cînd cu vin să nu mă vadă lumea pe stradă că îmi lipseşte ceva. De abia mai puteam colora un zîmbet cu sîngele pe care îl  mai aveam. Femeile cînd mă vedeau treceau strada, copacii închideau ochii, sîrmele de curent electric se distanţau să nu le fur din energie.  Chiar în ziua în care motam un candelabru în căsuţa cîinelui şi descoperisem că fustele pot fi croite din coajă de măr, să fie material comestibil din cap pînă la picioare, m-am hotărît să emigrez.
Pentru că prietenul meu vulturul şi aşa nu avea ce face, stătea pe o stîncă singur şi aştepta să mai cadă cîte un om din cauza sărăciei, m-am urcat la volanul lui şi am plecat. Nu văzusem niciodată pe ce parte stă iubirea într-o femeie neagră, cum pot lumina nişte ţîţe negre. Am hotărît să zbor într-o ţară cu negrese şi pentru asta am acoperit busola, să nu mai vadă nimic. Citisem într-un tratat de medicină că dragostea neagră este mult mai dulce ca dragostea albă, absoarbe mai uşor razele de soare , iar părul de pe corp e din zahăr negru.
Am ajuns seara, vulturul s-a parcat sub un palmier şi eu am adormit pe roata de rezervă a vulturului. După un zbor atît de lung a trbuit să-i fac o revizie, praful de pene l-am aspirat cu gaura neagră din emoţiile mele, i-am uns aripile cu substanţa rămasă după evaporarea speranţelor şi i-am tăiat ghearele să fie mai uşor.
Ajunsesem bine, ne-am dat seama după faptul că ei nu aveau locuri artificiale şi inutile cum ar fi, "casa căsătoriilor" sau primării, oficii de statistică. M-am apropiat de una dintre femeile de aici şi cînd am atins-o mi s-a părut că mă frige, avea atît petrol în pielea ei că puteai alimenta toate limuzinele din cartierul meu. Voiam să o seduc. Am luat un băţ şi i-am desenat în nisip ţara de unde vin eu sub forma unei inimi cu o casă în interior, ea mi-a desenat un cort în mijlocul unei păduri, eu i-am desenat numele meu ca o husă cu carouri albastre, ea mi-a desenat numele ei ca o lebădă pe care a înegrit-o cu un cărbune, pe un lac. Ca un apropo, am desenat un cal cu toate părţile lui componente, potcovit cu flori de măceş, ea a desenat o iapă ce pupa calul. Şi-a dat seama că vin ditr-o ţară unde sîntem un fel de sclavi, mi-a luat băţul din mînă şi desenat un pat cu două personaje în el. Înţelesesem, dar dacă prin frecare lua foc petrolul din ea, cum o mai puteam stinge?

Un comentariu:

  1. Poate inveti de aici:
    http://www.cinemagia.ro/filme/cuibul-salamandrelor-1199/ :)
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere