duminică, 21 octombrie 2012

Jurnal de bărbat

Țin mai multe jurnale, unul despre comunitatea celor ce locuiesc în metafore, altul despre anotimpurile simțurilor. Jurnalul despre clanțe este imprevizibil, în afară de amprentele celor ce fac excursii în dormitoare, notez misterele germinației și poziția față de soare a iubirii, dar cel mai important este jurnalul despre bărbații din cartier. Înregistrez cum reacționează cînd chiriașele din suflet plătesc chiria cu bani falși, cînd se lasă răscolite de febră altor priviri, efortul lor de a opri timpul făcînd un baraj din coapsele femeilor. Ei simt vibrațiile eliberate de trupurile ce doresc să facă dragoste cu ajutorul liniilor inimii din palme.
Bărbații își construiesc paturi din același lemn din care sînt făcute viorile pentru că sînt ignifugate cu cîntec, iar cînd singurătatea îi strînge ca o pereche de pantofi bagă la cuptor cuvintele și le dăruiește trecătorilor sub formă fursecuri.
Zilnic scriu în acest jurnal cum cele cinci sute de kilograme de furie din fiecare bărbat, pot fi stinse cu cîteva surîsuri. Cînd se supără îi pune fotorafia iubitei pe asfalt să o calce toate mașinile și toate tractoarele. Cînd îi vedeți vorbind siguri pe străzi, nu vă speriați, au învățat alfabetul ecoului din șoaptele femeilor și-l exersează printre blocurile orașului. Știu că cea care ignoră dragostea este o bancă de amintiri, dar o mînă între pulpele ei poate deveni un instrument muzical cu degete. Bărbații își fixsează ora din celule după echinocțiu din părul  femeilor și nu fac economie de îmbrățișări pentru că au învățat de la apă că acestea sînt furtuni liberi consimțite. Cînd ele se depărtează li se face frig și păsările trec granița fără pașaport.
Săptămîna trecută am uitat acest jurnal pe catedră,  la școala de fete din ultimul an de studiu, iar a doua zi cînd m-am întors după el, nu era nimeni în clasă, toate umblau prin oraș ca nişte asistente medicale să corecteze inima bărbaților suferinzi.

Un comentariu:

  1. Dar cand femeile se supara pe barbati ce fac?
    Nu de alta dar sunt curios sa aud pareri!

    Nu cred ca literele alea si numerele iti folosesc cu adevarat :(

    RăspundețiȘtergere