duminică, 14 octombrie 2012

Iubirea sub formă de șa

Curiera nu suporta treptele, dacă ar fi putut să le bea ca pe niște valuri exacte de apa ar fi făcut-o. Se deplasa întotdeauna cu bicicleta, o formă a fericirii pentru ea și denivelările îi produceau tahicardie. Rotunjise libertatea sub forma a două roți și ca aceasta să aibă cu ce gusta drumul îi pusese papile gustative din cauciuc. Așa cum alte femei au grijă exagerată pentru secrete, peruci sau lenjeria intimă curiera proteja bicicleta. O spăla zilnic cu ariel, îi ungea lanțul cu cremă de față, îi descînta ca să nu fie melancolică, o învățase să scrie opturi iar duminica o ducea la biserică să fie iertată de păcate. Cînd mergea pe bicicletă, dacă o privai din spate, îți lăsa impresia că strînge între coapse un bărbat uscățiv care stă pe spate și ține mîinile ridicate asemenea celor două coarne.
Era cunoscută la partid, căra gîndurile șefei mele împachetate în plicuri. Cînd se publicau broșuri de reificare, cînd se stabilea o zi liberă pentru albine sau era sărbătoarea ambalajelor ea informa locuitorii din cartier. Strănuta niște rotițe mici, mergătoare, cînd își stîngea părul în coc îl prindea cu o jumătate de spiță de bicicletă. Urca în autobuz, în tren cu bicicleta, la mitinguri, la luptele de cîini, la ghena de gunoi era însoțită de acest bipedă mecanică. O colegă glumind spunea că i-ar plăcea și ei un astfel de bărbat că nu face purici, nu sforăie, nu scuipă pe jos și nu îi trebuie prezervativ. Cineva ar fi văzut, acasă la ea, că doarme în pat plină de diode și becuri să o țină caldă. Se auzea că  își făcuse testament, dacă va muri, bicicleta să fie donată muzeului internațional al iubirii.
În urmă cu cîteva zile, șefa mea a chemat-o urgent să ducă listele de candidați la centru. I se explica unde și cui să îi ducă documentația, cînd de sub fusta ei, cam largă, s-a auzit un zgomot. După ce a făcut un pas în lateral am văzut șaua de bicicletă jos pe podea, subțire și lunguiață, îmbrăcată într-un ciorap de mătase, părea surprinsă ca o femeie prinsă la femei. S-a făcut o liniște mecanică.

2 comentarii:

  1. imi place bi-ci-cletaaaaa!nu fi misogin si gaseste si o poza cu un tip bine pe post de curier, dar tot langa modelul asta de bicicleta ca e tare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O să dau o comandă la fabrică producătoare să trimită o bicicletă cu bărbat cu tot, dar bărbații nu încap lotul acesta de curieri că nu știu să dea elegant din picioare.

      Ștergere