sâmbătă, 13 octombrie 2012

Alfabet cu fuste şi pantaloni

S-au ieftenit biletele la lift pînă la prima dragoste, de aici mai departe se plăteşte în bonuri de masă. Nu mai foloseam mijloacele de transport în comun, circulam numai cu păsările, punîndu-le drept volan busole. Am vîndut şi praştia din vitrină, cîteva poziţii de luptă cu regretele, jilţul din scînduri de mesteceni în care aşteptam să vină inspiraţia. Voiam să fac rost de bani pentru noul meu proiect european. Pentru a pune în practică visele era nevoie de un nou alfabet, rufele nu se mai spălau bine deoarece apa, nu mai înţelegea nimic, colacii de salvare din sărăcie se desumflase, aerul nu mai suporta să fie încătuşat în minciuni. Cu banii strînşi am cumpărat trunchiuri de copaci. Le-am făcut autopsia să nu lipsească vreun cerc sau să îşi fi făcut tipografie în vreo scorbură după care i-am transformat în litere.Literele erau de înălţimea unui om, aveau rezonanţa unei viori, o căldură nepămîntească în ele de le puteai săruta.
Pentru o scriere reală a vieţii, alfabetul meu avea reguli stricte. Mărimea literelor să fie între un metru şaizeci de centrimetrii şi un metru nouăzeci de centrimetrii, în locul vocalelor de azi înainte vom pune femei, consoanele vor fi părţi din natură, adică litere din lemn sau din trandafiri, iar ca semne de punctuaţie vor fi folosiţi bărbaţii. Dacă e nevoie să folosim majuscule, vom putea folosi academicieni, scriitori, baschetbalişti şi foarte rar bărbaţi îndrăgostiţi pentru că pot deturna sensul cuvîntului. Dacă vreau să scriu, mama, invit două litere M din lemn de magnolie, iar în locul literelor A pun surorile gemene din cartier şi astfel cuvîntul devine mult mai emoţionant. Dacă avem nevoie de semnul exclamării la sfîrşitul unei propoziţii punem un adolescent. Dacă fraza vorbeşte despre lipsuri ca punct punem un cerşător, în locul semnului de întrebare aşezăm un spion, ca virgulă un bărbat impotent, cînd trebuie pauză punem un om mai în vîrstă.
Am descoperit şi cîteva deficienţe alfabetului meu. Cînd i-am şoptit şefei mele de partid să mergem în căpiţa de fîn să refacem drumul ierburilor, toate semnele de punctuaţie au părăsit cuvintele şi au venit să se holbeze cum ea se dezbracă.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu