miercuri, 31 octombrie 2012

Acvaeseu

Şefa îmi spusese să termin pînă la ora unu "Regulamentul împotriva înecului" pentru departamentul lichid din cadrul partidului şi mă grăbeam să-mi termin treburile acasă. Deşi ştiam că păsările sînt în război de ani de zile cu compozitorii voiam să bag în repertoriul canarului meu cîteva melodii de jaz. I-am căscat ciocul şi i-am îndesat în guşă notă cu notă ca pe nişte boabe de struguri negre. Pînă să ajung în bucătărie să îmi pun un pahar de vin canarul răguşise, cîntecul lui semăna cu un trafic de anecdote pe o şosea suspendată. Adevărul că mă tem de ideile mele nespuse sau nescrise. Odată cînd am aprins felinarul care avea în loc de gaz singurătate să văd în interiorul economiei de piaţă m-am speriat. Ninsese de curînd şi toti barbaţii din  guvern cu spatele la popor scriau cu urină pe covorul subţire de zăpadă ordonanţe de urgenţă despre bunăstarea socială.
M-am apucat să scriu, articol cu  articol, regulamentul împotriva înecului, stabilind cîteva principii de bază. Era obligatoriu pentru toţi membrii de partid să ştie să înoate măcar pînă la marginea bazinului să nu se şteargă cu prosoape de alte partide. Cînd li se defectează plutirea să cheme serviciul partidului, nu ingineri specializaţi să iubească femeile sub apă. Dacă unii membri sînt tentaţi să fure oxigenul din moleculele de apă şi sînt prinşi de poliţişti comunicatul către presă să folosească cuvîntul acvafurat. Dacă o tînără de la partid nu-şi mai aude sîngele în apă şi cineva vrea să îl pornească, folosind drajeuri de desfăcut picioarele, să se întrebuinţeze termenul de acvaviol. La ultimul articol am introdus obligativitatea folosirii cuvinelor: acvaavere, acvabani, acvasărăcie etc. Telefoanele vor funcţiona cu apă şi nu vor mai putea fi interceptate. Poliţişti vor da amenzi sub formă de sticle de apă, totul va fi transparent. Am avut o dilemă cu voturile, dacă vor fi lichide nu vom şti cîştigătorul, dar am convenit că acesta poate fi aflat prin distilare.

Cînd am ajuns la partid şefa era cu o delegaţie de chinezi. Nefiind vorbitoare de chineză făcea gesturi disperate îşi împleticea degetele îşi ţuguia buzele. Mi-am dat seama că este o tranzacţie comercială pe muteşte. Dacă regulamentul contra înecului îl dă şi chinezilor, ce mă fac, vor muri toţi că bazinul are doi metri înălţime.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu