duminică, 30 septembrie 2012

Puncte slabe

Cum a intrat şefa mea de partid în grădină, brusc a crescut tensiunea trandafirilor, cireşul care şi aşa suferea cu glanda suprarenală şi-a dat auzul mai încet că nu era interesat de politică, el devenise un autodidact cunoscut în probleme de zbor. Cînd şi-a desfăcut părul negru şi lung am avut impresia, pentru cîteva secunde, că s-a lăsat seara. Venise acasă la mine să mai trecem, încă odată în revistă "punctele slabe" ale unor membrii de partid. Mulţi dintre ei, nu aveau nici după ce bea apă, iarna îşi încălzeau cuvintele în cămăşile de noapte ale femeilor, nu aveau vedere spre viitor, decît un loc stîmt pe unde de-abia intra o pîine şi aceea sub formă de firimituri.
"Punctele slabe" sînt nişte găuri negre ale bucuriei care treptat ne afectează comportamentul. Spre exemplu, nedumerirea poate să devină un "punct slab".Mulţi dintre noi ne întrebăm de ce dragostea se termină la marginea pătului şi nu se prelungeşte în bucătărie, în grădină sau pe străzi, la alţii cuvintele au devenit "puncte slabe" şi transformă substantivele în epitete în funcţie de zona geopolitică sau de presiunea atmosferică. Mulţi membrii de partid, ştiind că sărăcia umblă prin cartier fără chiloţi o aşteaptă cu vinul criptat în trup să o vadă mai frumoasă şi ăsta poate fi un punct beţiv.Ouăle dinozaurilor au devenit puncte preistorice, amantele au devenit puncte coafate, politicienii, puncte abstracte, refuzul este un punct diplomatic, căsătoria un punct cu copii, speranţa un punct inconştient.
Îi inventariasem pe toţi şi foaia pe care notasem era acum o hartă cu multe pucte de suspensie. I-am dat ultimul pahar de vin cîinelui că răspunsese la telefon şi am condus-o pe şefa mea la poartă, mai aveam destulă treabă, trebuia să pun la murat frunzele căzute pînă la primăvară. Nu îi spusesem că "punctul meu slab" îl reprezintă fesele femeilor, aceste jumătăţi de planete ce semirotunjesc lumina cînd se mişcă, aceste semifilozofii unde natura e cea mai sinceră.
Am mare noroc, de cîte ori se aşează femeile în pat, în fotoliu, punctul meu slab, nu se vede.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu