luni, 3 septembrie 2012

Cînd nu am bani imunitatea începe să-mi scadă și viitorul îmi devine agresiv

Cînd nu am bani imunitatea începe să-mi scadă, lumina intră în texte timidă ca o femeie ce face curăţenie pe scările blocului, dar ce este cu adevărat curios îmi apar aluniţe pe corp. Dacă reuşesc să vînd ceva din demolări, cum ar fi stîlpii ce susţin primăvara sau pietrele cubice din bazalt pe care doarme singurătatea, aceste mici semne tipografice, asemenea unor monede de piele xeroxate, treptat îmi dispar.


Eu ştiam că aluniţele, aceşti nevi pigmentari ies la cei care trec din partid în partid pentru că sînt un fel de mlaştini mici cu marginile încreţite ce pot deveni periculoase în situaţia în care politicianul devine sensibil la funcţii înalte. Aceşti covrigi  minusculi au gaura mai mare sau mai mică în funcţie de timpul petrecut în căminele culturale ale partidului. Pot apărea şi din cauza răcelii dacă stai prea mult în curentul ironiilor, alteori pot fi şi semnele de trecere ale anotimpurilor sau actele de identitate ale durerilor pe care le ţinem ascunse în noi.


Cînd apar la femei se atestă faptul că pe pielea lor se produce contrabandă cu dragoste, dar şi că sînt practicante ale frumuseţii şi ale conversaţiei cu trupul. Am cunoscut o doamnă la coadă de substantive şi adjective politice, care avea o aluniţă pe buza de jos. Se exprima peltic. Cuvintele nu aveau timp să-şi îmbrace hainele şi să-şi pună ochelarii cînd aerul lovea aluniţa. Simţeam cum albinele se pregătesc să facă un pod de flori între sînii ei.


Eu, din acest motiv nu mă duc în vizită la parlament, aş fi ca un aparat de înregistrat aluniţe. Apoi, mie îmi place să-mi parfumez arterele cu vin şi e posibil să le încurc și să trec aluniţele de la femei la bărbaţi sau aluniţele celor de la putere să le inventariez ca fiind ale celor din opoziţie.
Acum o lună cînd am făcut adeziune la un partid, apărut recent, era să-mi iasă o aluniţă înt-un loc ruşinos, dar am făcut un tratament cu nişte pajişti pline de maci asemenea prosoapelor înflorate şi calde  şi am stopat-o. 

În schimb mi-a crescut una deasupra sprîncenei drepte să se vadă de departe că mi-am pedepsit numele cu furie și viitorul cu agresiune.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu