vineri, 28 septembrie 2012

Domnul Nelu, femeia fără sfîrcuri

După luni de muncă stabilisem frecvenţa undelor sonore ale dilatării sfîrcurilor şi astfel spulberasem legenda că viitorul nu poate fi controlat. Din neatenţie o laborantă cu care lucrasem la această descoperire   transformase un colţ de cameră într-un centru mondial al plăcerii şi găsisem legătura dintre amploarea virilităţii şi intrarea în politică.

Mă simţeam ca un savant ce văzuse lumea din interiorul unui ovul şi începusem deja analizele la glanda suprarenală a unui cireş care nu mai funcţiona normal şi obosea contemplînd cerul. Avea o panică galbenă, văzînd că toamna se apropie pe furiş.
Cînd îmi arunc privirea pe gazeta locală "Litere de nisip" ce văd, "Domnul Nelu, femeia fără sfîrcuri" nuvelă   semnată de prietenul N.B. Brusc a început să-mi curgă din telefon înjurături. Cînd şi-a făcut el implanturi eoliene, de unde are substanţe de mîngîiat barbaţii, de unde ştie el pe ce drum se ajunge în estul plăcerii cum ştiu femeile? Cum a ajuns un mascul să cunoască vorbele care se găsesc numai în dotarea femeilor? Voiam să ajung cît mai repede la el să îi văd transformarea şi să verific dacă feminitatea din nuvelă a trecut-o şi în cartea de identitate.

De unde ştie el spre ce parte trage perdeaua un politician care într-o camera erotică împreună cu o gheişă stabilesc tendinţa fiordurilor din Japonia atîta timp cît nu cunoaşte dacă partidul din care provine e de stînga sau de dreapta? Cum imită el exploziile policrome din celulele femeii? De unde ştie el momentul asediului şi cum recunoaşte teritoriul iubirii dacă nici nu a studiat amprentele candorii? Ştie cum să doarmă cu un trandafir între sîni sau dacă oraşul  e în pericol să fie inundat. Are el atîtea vise să facă un baraj? Nu cunoaşte nici un dialect care să îl ajute să treacă dintr-o dragoste în alta, cum ştiu femeile. Nu ştie să saboteze spermatozoizii, nu ştie să descarcereze un bărbat înţepenit în trecut, nu ştie să facă amurg cu părul.

La poartă prietenul meu mi-a şoptit că toată povestea din nuvelă i-a spus-o preotul din cartier şi că nu este creştineşte să fac atîta tărăboi și filozofie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu