marți, 11 septembrie 2012

Caprele cu sutien

Cînd am auzit că s-a înfiinţat şi partidul caprelor am luat un pai de secară mai lung şi am băut toată sticla de vin. Nu eram eu destul de supărat că făceam parte din comisia de extragere la loto şi poporul nu cîştiga niciodată. Acum trebuia să studiez şi ideologia acestui nou partid.
Cred că au drept siglă, ţîţele, din acest motiv sînt şi rîvnite caprele. Sînt şi foarte productive, iar în laptele lor dorm toate substantivele şi adjectivele ce-i fac pe bărbaţi să-şi dea nădragii jos. Dacă bei lapte de capră trebuie să îţi cumperi neapărat cisme de cauciuc că vei avea de umblat prin noroaie să  împărţi clorofilă la toate femeile necăsătorite din cartier.


S-ar putea să fie un partid bun, mult mai bun decît ce avem acum, pentru că aceste capre ţin laptele între picioare şi nu poate fi furat. Fac metafore cu ajutorul vîntului şi al coarnelor. Au acelaşi zeu ca şi poeţii şi niciodată nu fac dragoste cu cîinele de faţă.
Am fost la multe mitinguri, dar n-am văzut, nici o capră printre noi. Ori umblă deghizate. O fi un partid mic, nu au terminat de scris statutul sau le-o fi fost ruşine că nu au destule sutiene. Dacă aş şti că este aşa, aş vinde o parte din vrăbiile din grădina mea şi le-aş cumpăra sutiene, din acelea negre cu dantelă cum poartă fotomodelele. De chiloţi nu o să mă preocup. Nu o să găsec eu un croitor în toată Europa să le facă şi chiloţi să se şi vadă că stau cu cozile ridicate. Aşa ceva numai la ONG-uri poţi vedea.


Presimt că în colegiul din cartierul meu pe lista de candidati o să apară cutărescu, cutăre şi Capră Elena. O să votez capra, în primul rînd că îşi mişcă ţîţele cînd merge , în stînga şi în dreapta, aş putea spune că este un partid de centru. Apoi cred că au în cadrul partidului şi vreo organizaţie de ţapi. Ăştia învaţă uşor limbile străine şi pot face înfrăţiri cu alte partide. Poate prind şi eu o deplasare în sudul Greciei.


Asta este situaţia, poporul român este ca o clasă neastîmpărată de elevi care în jocul lor, partidele se transformă în partide de animale, iar partidele de animale în partide de oameni. Am să mă duc la un fierar să-mi bată potcoave şi mă voi lăsa călărit de femeia aceasta cu coapse de fildeş.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu