duminică, 26 august 2012

Vreau să îmi operez vocea

Cum te poţi opera de plagiat, de nefericire, de epigonism sau de alte afecţiuni de care suferă omul, vreau să-mi operez  şi eu vocea. Am văzut pe unul cu bunul simţ scos de chirurgi deţinea şi o funcţie importantă şi acum pare normal. Să nu credeţi că m-am plictist de vocea mea? Nici pe departe, dar a devenit ineficientă. Strig, ţip, urlu, degeaba, guvernanţii restituie cetăţenilor lucrurile rele cu dobîndă.

Deşi am portavoce şi toată Piaţa Victoriei aude cum îi implor să numai fure din buzunarele românilor și apoi să-şi schimbe amprentele, să nu mai cocheteze între ei la taraba unde se vînd promisiuni, spunîndu-ne că sînt produse ecologice.
Vocea mea a închiriat nişte cuvinte de la cei mari critici români pentru a le folosi ca mijloace de transport la mitinguri, dar spaţiul este mic, nu încape decît o tonă de ură şi zece saci de revoltă. Dacă ar fi să adun vorbele pe care le-am întrebuinţat împotriva lor prin pieţele publice cred că ar ţine un submarin la suprafaţa apei. Din cauza criteriilor de eficienţă, specifică economiei de piaţă vreau ca doctorii să-mi pună în gît o maşinărie multifuncţională.


Dacă un politician intoxică  discreţia şi lumina de prin cartierele sărace cu reclame , afişe, pliante, maşina mea din gît să arunce cu uragane incomunicabile, cu malformaţii, cu sforăituri. Dacă un altul din nevoia de exibare ar sta la volanul unui vultur să cartografieze ce mai este de furat de pe aceste meleaguri vreau să trimit spre el un şuierat să îi dezumfle aripile.
M-am gîndit ca medicii să pună în locul vocii mele domestice răgetul unui leu sau tigru, deși în jungla de la noi sînt obişnuiţi cu astfel de sunete. I-aş fi putut ruga să-mi  implanteze urletul unui centaur, dar arătările ce  umblă pe străzile noastre şi pe canalele tv. sînt mai fioroase au trup de şacali, cap de mistreţi şi gîndiri de vulpi.
Pînă la urmă o să rog doctorii ca în locul vocii mele să-mi pună un trandafir să pot vorbi în versuri că nu sînt eu prostul patriei.

Un comentariu:

  1. Este foarte posibil ca odată făcută intervenţia chirurgilor pe coardele tale vocale, vocea nou dobândită să îţi fie auzită.
    E adevărat, nu de către şacali, nu de către vulpile din vizuine, nu de către mai ştiu eu ce specii de târâtoare slinoase, ci de către românul pălmuit zilnic de autorităţi, de românul umilit, de românul plin de frustrări şi de angoase, care mai contabilizează surd şa întrebările cine? ce? încă o flegmă, incă o zeflemea.
    Aşa încăt, pentru acei români de mai sus grădina ta cu ghimpi trebuie îngrijită în continuare.

    RăspundețiȘtergere