sâmbătă, 18 august 2012

Spărgătorii de buci

Fac parte din ONG-ul ce luptă împotriva transpiraţiei politice, sînt membru fondator al asociaţiei de îngrijire a răniţilor de sărăcie, motive suficiente să mă duc la vot desculţ. Că sînt alegeri locale, parlamentare sau referendum, mă descalţ de pantofii mei plini de insomnii şi cu tălpile goale fraternizez cu asfaltul. Cînd sînt desculţ, am impresia că merg împreună cu mine la vot şi unchii şi mătuşile mele, plecaţi pe lumea cealaltă şi care nu au avut ocazia să vadă cum libertatea îmbracă costume folclorice. De ce să nu le fac şi lor o plăcere, să se citească prin ochii mei pe listele electorale? Avem aceleaşi amprente şi la mîini şi la picioare că sîntem rude, deci, au şi ei dreptul să vizioneze albumele viitorului concepute din milioanele de voturi. Dar, cel mai mult vreau vadă prezentarea sacoşelor de plastic, în care partidele înghesuie bucăţi de fericire proporţionate pe patru ani, la care mai adaugă o expediţie în pădurea de promisiuni, un praf alb cu efect întîrziat, adică să te facă să uiţi în ziua alegerilor şi un săpun care te ajută să te speli de funinginea din minciuni.
Cînd sînt desculţ, sar mai uşor abisul din mine, dar, nici nu mai suport şosetele primite de la guvern în care au băgat pietricele mici şi ascuţite. Nu aţi văzut, tot poporul merge pe vîrfuri. Nu vreau să mă plîng, dar din cauza durerilor mi s-a încreţit părul de pe picioare şi toată dantura mi s-a cariat.
N-am avut curajul să le spun şi prietenilor mei să vină desculţi la referendum că de mă auzea vreun partid îmi dădea cu fixativ pe cuvinte. Îmi era teamă şi de comisia de supraveghere să nu traseze pe mine dungi verticale producătoare de curent electric să poţi fi depistat de departe dacă ai votat sau nu.
Acum, nu mai am nici un dubiu, văzînd că prin satele româneşti se joacă baletul lui Ceaikovski, nu cu ocazia Crăciunului, ci cu ocazia referendumului, la viitoarele alegeri, nu va mai veni nimeni la vot, nici desculţi, nici încălţaţi, din cauza acestor spărgători de buci.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu