marți, 28 august 2012

Să ne tăiem unghiile

Unghiile acest nichel uman în care se reflectă minciunile dulci, soarele monarhic al sufletului cînd ieşim în gura de metrou să cerşim dragoste sînt ca nişte elemente ce nu au fost trecute în tabelul periodic al  lui Mendeleev datorită faptului că adăpostesc foarte multe lucruri într-un spaţiu atît de mic. În aceste parcele fără denivelări, locuiesc muşuroaie de nervi, buticuri de scorţişoară, ironii care nu pot înţeapa, decît după ce le ascuţim cu mătase. 

Am aflat că sîntem rude cu tigrii, leii dar şi cu porumbeii pentru că unghiile ne sînt confecţionate la toţi din aceiaşi atomi şi aceasta nu din cauza lui Darwin.
Priviţi unghiile acestui măcelar lucrează la abatorul de sacrificat privighetori cum prevestesc vizite primejdioase, siberii reşapate. Sînt pregătite pentru transplant. Cîntecului vor să-i scoată inima şi să o înlocuiască cu o piaţă din Bucureşti.


Dacă am analiza diplomaţia balcanică din unghiile politicienilor am desfiinţa serviciile secrete ale microbilor pentru că nu ne-au spus că aici se ascund; lumini ilicite, strategii otrăvite, defecţiuni la anvergura aripilor. Ca nişte cloşti nebune unghiilile membrilor de partid ascund tranzacţii noroioase, înjurături sulfuroase, idealuri cu emasculaţi, păcate cu buzele inflamate. Sînt asemenea unor lacuri urît mirositoare prin care oamenii se străduiesc să ajungă la mal. În jur nu vezi nici un salvamar nici un colac de salvare.


Îi recunoaştem uşor pe cei care şi-au smuls unghiile şi le-au înlocuit cu unele politice. În locul inimii au un gol în care păstrează cutia cu medicamente pentru întinerirea minciunilor, ochii au culoarea cenuşii, corp aplecat în funcţie de ideologie, cearcăne academice.


La un control, sub unghiile unui asemenea individ, s-a găsit un seif cu tezaurul ţării. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu