miercuri, 1 august 2012

Să ne împuţinăm ţara

Politicienii, nu au o stradă a planificării bunului simţ, nu au o duşumea unde unde să-şi lase ideile să facă dragoste. Deşi ştiam că prostia produce curent electric, dar, nu credeam intr-un voltaj aşa de mare să le prăjească neuronii şi să ne cheme să ne împuţinăm ţara.
Auziţi, să ne împuţinăm ţara.
Sub tirania unui zîmbet drăcesc, pe toate canalele tv., se demonstrează, cu fel de fel de teorii ,că sîntem mult mai puţini, femeile de pe aceste meleaguri au devenit nefecundabile, iar bătrînii din listele de votare sînt omorîţi cu pixul. Trebuie demonstrat că ţara este mai mică, a intrat la apă, resursele viitorului au secat. Ei, cred că ţara poate fi şi un teren viran şi cînd facem referendumuri aducem numai votanţii care ne convin.
Noi poporul, că ştim să ne exprimăm patiotric, ce să facem? Nu ne rămîne decît să tragem hotarele ţării spre interior, să renunţăm la cîţiva munţi, la cîteva cîmpii, să renunţăm la Dunăre şi să tragem graniţa pe undeva pe lîngă Bucureşti, ca să avem cvorum. Nici marea nu-şi mai are rostul, o să-i aducem malurile la Galaţi. Nu am crezut că bolile politice pot produce o asemenea deviere de comportament. Să lăsăm pe afară o parte din istorie, o parte din simbolurile româneşti, să ne retagem puţin cîte puţin pînă facem cvorumul convenabil.
Politicienii, cred că frecventează involuntar nebunia, cred că au brevetul de bigam, pe lîngă soţie sînt căsătoriţi şi cu vibratorul puterii.
Nu le este de ajuns că au vîndut petrolul pe două pizza şi o baghetă de dirijor, nu este de ajuns că au făcut oţelul românesc sclav unor indieni, iar agriculturii i-au pus un patefon să cînte "vine ploaia de la Cluj".
Au adus pădurile în starea de invalid de război, copii se nasc în Ungaria, iar prin satele româneşti dorm cîinii vlăguiţi ai sărăciei.
Au uitat că aici s-a născut miracolul brîncuşian, au uitat că drumul muzicii universale trece şi prin ţara lui Enescu. Să renunţam la toate acestea pentru a face cvorum, să renunţăm la Eminescu, la Blaga, la Cuza numai pentru a întruni numărul necesar de voturi ca să avem un preşedinte interimar.
Pipernicită gîndire.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu