joi, 23 august 2012

Românii au nevoie de aparate auditive

Acesta ne este destinul, am ratat ocazia să îl avem preşedinte pe Antonescu, încă trei luni. Chiar dacă are sîngele cam negru în vene şi împrumută cuvintelor un efect de bumerang, în ultimul timp îşi revenise, dădea prin maşina de tocat toate buchetele de flori primite de la Uniunea Europeană. După ce şi-a luat consilier un fascicul de lumină, bătea cu pumnul în tabla de şah primită în dar de la americani, lua bagheta puteri, cam noduroasă la noi, şi măsura temperatura din cazanul sărăciei în grade Kelvin şi la o presiune egală cu oftatul găinii. Are o sensibilitate climatică şi pentru că nimănui, nu îi stă bine viu, şi-a anunţat sinuciderea de la tribuna parlamentului.
Aceste gînduri  le spuneam eu, unui domn necunoscut în parc.
Ne-a spus, că datoriile ţării vor fi plătite în mirese, lua pădurile în braţe, demonstrîndu-ne că acesta e tipul de comportament pe care trebuie să îl avem cu democraţia. Informa poporul că ruşine există şi pe alte planete şi nu înţelege de ce, nu ar fi şi la noi. Savanţii liberali au descoperiseră un fel de sare, care împrăştiată pe lipitorile fixate pe sufletele noastre, mor brusc. Avea un limbaj specific scrisorilor trimise de corespondenţii de război. Ca să înţeleg sensul vorbelor sale, le băgam la cuptor, în jur de o oră, şi numai după aceea aveam curajul să le înghit. Dădea porumbeilor firimituri, aranjase umbrele foştilor preşedinţi pe umeraşe importate din Rusia, scria cu litere cîntăreţe, monedei euro să-şi revină din beţie. Una peste alta, a fost un preşedinte interimar bun pentru o ţară cu psoriazis.
-Este că am dreptate? mă adresez interlocuitorului meu.
-Nu ştiu ce să zic, că mi-am uitat aparatul auditiv acasă.

2 comentarii:

  1. pai cred ca trecut vremea cand auzeam ceva, suntem surzi la dezbaterile logice si argumentele inflorite...tipam asa de tare unii la altii ca oricum nu mai auzim nimic, asta e un soi de autoizolare foarte periculos

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este adevărat, politicienii ăştia corupţi au băgat oamenii şi cuvintele în panică.

      Ștergere