joi, 16 august 2012

Reciclarea cuvintelor din Constituţie

În ultimul timp, nu mi-a reuşit decît revolta. Nu mă pot odihni decît între două şedinţe ale Curţii Constituţionale şi bănui cuvintele cu care este scrisă Constituţia că s-au defectat ori sînt îndrăgostite sau au vreo boală temporară. În tot cazul nu le-aş înţelege decît în situaţia în care ar fi violate şi ar fi supuse la perversiuni sexuale. Sînt îngrijorat cînd văd că parlamentari, guvernanţi, analişti le studiază mai mult pe la fund. Nu pot privi în interiorul cuvintelor să vad ce au pe suflet. Vreau să întreb de ce nu vor să mai reflecte adevărul ca electoratul să înţeleagă odată ce vrea şi cum vrea Constituţia să ne comportăm.


PIB-ul a scăzut, euro a crescut pentrul că aceste cuvinte cu care este scrisă Constituţia au intrat în grevă japoneză, accelerează anotimpurile. Spun rugăciuni şi chefuiesc pînă în zori bucuroase de cîte ori au fost citite şi răscitite.
Cuvintele din Costituţie nu mai vor să întîlnească literele din ordonanţe, spunînd că sînt dictatoriale că dau lovituri stat că schimbă prea brusc capacele de la oalele în care fierbe puterea. Apoi, invocă faptul că sărăcia a început să se solidifice în buzunarele oamenilor şi există riscul să-şi spargă capetele la mitinguri sau prin cartierele mărginaşe.


Văd  profesori de drept constituţional în jurul lor. De ruşine alunecă între file. Nu se mai duc la culcare pentru că sînt deranjate foarte des, iar cînd aţipesc o fac pe duşumea cu lumina aprinsă. Politicieni stau şi se uită la sexul lor pentru că dorm dezbrăcate, altfel nu pot oglindi adevărul. Trebuie să recunoaştem că nu-i o bucurie nici pentru ele să stai în pat gol cu acelaşi gen de cuvinte lîngă tine.
Nu vă ascund că o parte din cuvintele cu care este scrisă Constituţia le-am mai văzut şi pe buzele unor chelneri, pe buzele unor traficanţi de etnobotanice. Unele femei au sînii patriotici tocmai că fac baie în apa în care au dizolvat nişte litere luate din Constituţie deşi, nu aici e magazinul principal de cuvinte. Cine vrea să folosească cuvinte războinice merge la magazinul de arme. Cine vrea să nu aibă junghiuri la inimă după vreo declaratie de dragoste merge la farmacia de cuvinte şi cere cîteva calmante.


Pentru că toată lumea se chinuie să înţeleagă ce este cu această Constituţie  de a devenit aşa de inaccesibilă, asemeni unei adolescene în tenişi am hotărît ca toate cuvintele cu care este scrisă să fie trimise la reciclare poate vor descoperi de unde vine răul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu