vineri, 17 august 2012

Prăştii şi piuneze

Politicienii sînt asemenea unor baloane care zboară fără merit printre păsări, uneori printre vulturi. Eu, îmi dau seama de caracterul şi anvergura călăreţului după cal, dar, nu îmi dau seama cu ce sînt umplute aceste baloane şi de unde atît material zburător.
Dacă în interiorul baloanelor ar fi muşte, ca acestea de le găsim pe la toate casele şi pe la toate întreprinderile, nu m-aş mira. Bat din aripi de dimineaţa pînă seara în căutarea unui rahat corespunzător,  menţinîndu-le în aer.
Nu ştiu din ce particule sînt făcute, dar cînd trec prin dreptul soarelui se face răcoare, cam cum se face în statisticile guvernamentale cînd se vorbeşte de nivelul de trai.
Nu ştiu dacă au radare, în schimb văd că aceste baloane politice s-au integrat perfect comunităţilor de ciori şi păsări răpitoare. Nefiind dependente de sursele de propulsie sau de vreo firavă legătură cu oamenii, evitînd existenţa golurilor unde se comercializează aer, parcurg distanţe ideologice colosale. Toate baloanele sînt colorate în nuanţe primăvăratice pentru a transmite sentimente de speranţă şi pentru a fi uşor de ţinut minte. Elementele florale şi sloganurile, desenate pe ele, corespund unor grupuri de oameni ce trăiesc pe pămînt  privindu-le cu etuziasm.
În aer este toată politica românească. Printre baloanele mari, umplute cu rînjete ce au supravieţuit şi capitalismului sînt şi baloane mici, plîngăcioase, care au absolvit facultăţi de la distanţă şi nu prea ştiu să îşi ţină echilibru cînd mai poposesc în cîte vreo funcţie înaltă.
Plutesc peste oraşele şi satele noastre, sute de baloane, duse de vîntul iluziilor alegătorilor. Se ridică din ce în ce mai sus, nici prin cap, nu le trece să coboare printre oameni. Urgent, ar trebui să ne înarmăm cu prăştii şi piuneze.


4 comentarii:

  1. Mai stie cineva cum se face o prastie?

    RăspundețiȘtergere
  2. Dar ne dorim cred cu totii ca toti astia sa ramana in aer..Si sa incepem noi aici pe pamant altceva...

    RăspundețiȘtergere
  3. ar fi buna o bazooka, de unde ati scos prastiile ca astea nu au bataie lunga, trebuie ceva mai mercenar care s-o taie din radacina

    RăspundețiȘtergere